r
Nosalty Logó

Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen

NS
Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

497
Kalória
13.2g
Fehérje
45.8g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
82.8g
Víz
152.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
26.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.2 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921.5 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Vajjal kikent piteformába tesszük a tésztát, kézzel szétnyomkodjuk vagy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a sütőformába helyezzük.
  2. Amíg a töltelék elkészül, a tésztát betesszük a hűtőbe.
  3. A töltelékhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vajat, a túrót és a tejfölt, végül a lisztet. Jól kikeverjük a túrós krémet, majd a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben 160 C-on kb. 60-70 percig sütjük, amíg aranybarna színe nem lesz.
  4. Amikor kihűlt, rátesszük a megmosott gyümölcsöt, amiről felitattuk a vizet. Elkészítjük a tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint, és a torta tetejére öntjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Ha áthűl, nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Találtam egy jó kis ribizlis túrótorta receptet ezen az oldalon (Köszi!), azt dolgoztam tovább. Gluténmentes tésztát kapott, és egy kis epret a tetejére.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek