r
Nosalty Logó

Muffin torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Muffin torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 1547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 15445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    815.5 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    329 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    1964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9180 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3193 mg
  • Nátrium
    3007 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1861.7 g
  • Cukor
    1165 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    1638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6069 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    4068 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 15445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A vajas, csokikrémes minitortához

  1. Vajas minitorta csokikrémmel: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Robotgéppel keverjük krémesre egy tálban a margarint a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd az aromákat.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd a margarinos keverékre öntjük ,felváltva a tejjel.
  3. Elkeverjük és 12 db muffin formába tett kapszliba kanalazzuk.
  4. Betesszük a sütőbe és 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 10 percig hagyjuk a formában, majd rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Krém: A mikróban felolvasztjuk a csokit a tejjel, kb. 1-2 perc szükséges. Jól elkeverjük és félretesszük.
  6. Kézi robotgéppel krémesre keverjük a margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és közepes sebességgel keverjük, majd mehet bele a tej. Addig keverjük amíg kivilágosodik.
  7. Ezután belekeverjük a csokit, és még keverjük egy kicsit.
  8. A tortácskákat kettőbe vágjuk és megkenjük a csokikrémmel, majd újra visszatesszük a tetejét és habzsákból kinyomóval díszítjük a krémmel.
  9. Mini torta: A muffinsütőt kibéleljük a kapszlikkal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a tojásokkal.
  11. A lisztbe keverjük a citromhéjat, a sütőport és a sót, majd a tojásos masszához hozzáadjuk és a tejet is beleöntjük.
  12. A muffinpapírokat megtöltjük és kb. 20 percig sütjük. Tűpróba!
  13. Krém: A vízből és cukorból szirupot főzünk, közben a tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
  14. A sűrű szirupot hozzáöntjük a habhoz, közben tovább verjük.
  15. A puha margarint is hozzáadjuk, közben tovább habosítjuk, majd kihűtjük.
  16. A kihűlt muffinok belsejébe nyomunk a krémből egy hoszabb kinyomófejjel, majd a tetejére spirálos mintát rajzolunk egy másik kinyomófejjel.
  17. Meggyhabos cupcake: A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  18. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan, már nem habverővel alaposan belekeverjük a lisztet.
  19. A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs.
  20. Betesszük a sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!
  21. Krém: A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót. A befőtt levéből teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.
  22. A krémet habzsákba tesszük és egy hosszabb kinyomófejjel a süti belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből.
  23. Pudingos muffin: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formába tesszük a kapszlikat.
  24. Összekeverjük a száraz, és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt egymással. Belekanalazzuk a kapszlikba.
  25. Min. 20 percig sütjük, majd 10 percig hagyjuk a formában. Amíg sül a tészta elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingot szokásos módon készítsük el, csak kevesebb tejjel!
  26. Rácson hagyjuk kihűlni a tésztát. A tetejéről egy kalapka alakú tésztát levágunk és kicsi kávéval meglocsolhatjuk, de nem fontos.
  27. A pudingot betöltjük a kivágott helyre, és visszetesszük a kalapot.
  28. A muffinok tetejét valamelyik krémmel, ami maradt, bekenjük, és megszórjuk kókusszal.
  29. Összeállítása kedved szerint!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13980
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

A muffin bármikor jó desszert, de így, "álruhában", talán alkalmi és fiataloknak való, tehát egy 30-asnak még simán!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom 30 éves lett és rögtön az jutott eszembe, hogy 30 db. muffint készítek! Persze a 4 fajta közül csak egy lett muffin, a többi cupcake. TraRita receptje alapján készült az egyik mini torta. A másik kettő egy cupcake blogról, a 4. amelyik muffin, a Gasztrostúdióról. Köszönet érte! Persze több lett mint 30, de mi itthon is megkóstoltuk! :) Próbáltam totaformára alakítani egy kör alakú tálcán, de valahogy még muffinból is sok a 30, hát még az évekből!!!:) (Bocsi kislányom, ez nem Rád vonatkozik!) Az időket az összesre próbáltam írni.

Hozzávalók

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

9 kiváló hely országszerte, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetsz bejglit

Bejgli nélkül épp úgy elképzelhetetlen a karácsony, mint Last Christmas vagy Igazából szerelem nélkül. Van, ahol generációról generációra öröklődő recept alapján készül az ünnepi sütemény, de szerencsére annak sem kell aggódnia, aki nem tud/akar nekilátni otthon a bejglisütésnek. Mutatunk kilenc opciót, ahonnan bátran rendelhetsz, akár a klasszikus, akár az új ízek rajongója vagy. De van ötletünk annak is, aki speciális étrendet folytat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...