Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minestrone leves pestós baguette-tel

Minestrone leves pestós baguette-tel
Minestrone leves pestós baguette-tel
gyors recept | szponzorált tartalom
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos leves, tartalmas és tele van rengeteg változatos zöldséggel. Aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem. A nyári melegben hidegen is nagyon jól tud esni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd tetszés szerint felaprítjuk őket.
  2. Szalonnát kis olívaolajon elkezdjük megpirítani, majd mehet rá a hagyma, sárgarépa és a szárzeller. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és időnként megkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az aprított paradicsomot.
  4. Az egészet átkeverjük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak - nagyjából 15 percig.
  5. Hozzáadjuk a lepirított cukkinit és padlizsán. Majd a kelkáposztát és a spenótot, a végén pedig a babot. Ekkor még mehet bele 1 deci vörösbor és rengetek friss bazsalikom is. Felforraljuk, pár percig rotyogtatjuk, ügyelve, hogy ne főzzük szét a zöldségeket - épp ezért fontos, hogy az összetevők a megfelelő sorrendben kerüljenek a lábosba.
  6. A bagetteket felkarikázzuk, és 200°C fokos sütőben megpirítjuk. Pestóval jó alaposan megkenjük, majd megszórjuk őket parmezánfogáccsal. Ezzel tálaljuk a levest. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 947
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1274
császárszalonna 200 g
lila hagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 4 közepes szár
cukkini 1 közepes db
padlizsán 1 db
fehérbab 400 g
spenót 250 g
kelkáposzta 0.5 közepes db
konzerv paradicsom 400 g
vörösbor 1 dl
pesto 180 g
bagett 300 g
parmezán sajt 200 g
bazsalikom 1 csokor
zöldség alaplé 10 dl