
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
200 g császárszalonna
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
4 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db cukkini
-
1 db padlizsán
-
400 g fehérbab
-
250 g spenót
-
0.5 közepes db kelkáposzta
-
400 g konzerv paradicsom
-
1 dl vörösbor
-
180 g pesto
-
200 g parmezán sajt
-
1 csokor bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
1263
Kalória
66.1g
Fehérje
126.8g
Szénhidrátok
52.6g
Zsír
554.8g
Víz
67g
Koleszterin
30.6g
Rost
22.6g
Cukor
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50g császárszalonna197 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
5 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
100g fehérbab333 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
45g pesto176 kcal
-
75g bagett206 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1263
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g császárszalonna786 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
180g pesto702 kcal
-
300g bagett822 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5046
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
4.3g császárszalonna17 kcal
-
2g lilahagyma1 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
3.5g halványító zeller0 kcal
-
4.3g cukkini1 kcal
-
8.7g padlizsán2 kcal
-
8.7g fehérbab29 kcal
-
5.4g spenót1 kcal
-
10.9g kelkáposzta2 kcal
-
8.7g konzerv paradicsom1 kcal
-
2.2g vörösbor2 kcal
-
3.9g pesto15 kcal
-
6.5g bagett18 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
1.3g bazsalikom0 kcal
-
21.7g zöldség alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
109
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.1 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5273 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 1117 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 2709 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 31 mg
Víz
-
Összesen 554.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 742 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 697 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 7018 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 7769 micro
Összesen
1263
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 264.4 g
Zsír
-
Összesen 210.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21092.2 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 4467 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 1470 mg
-
Foszfor 3963 mg
-
Nátrium 10838 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.3 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 122 mg
Víz
-
Összesen 2219.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2970 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 1528 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2787 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 28072 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 31078 micro
Összesen
5046
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 239 micro
-
Lut-zea 676 micro
Összesen
109
kcal
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd tetszés szerint felaprítjuk őket.
- Szalonnát kis olívaolajon elkezdjük megpirítani, majd mehet rá a hagyma, sárgarépa és a szárzeller. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és időnként megkeverjük.
- Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az aprított paradicsomot.
- Az egészet átkeverjük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak - nagyjából 15 percig.
- Hozzáadjuk a lepirított cukkinit és padlizsán. Majd a kelkáposztát és a spenótot, a végén pedig a babot. Ekkor még mehet bele 1 deci vörösbor és rengetek friss bazsalikom is. Felforraljuk, pár percig rotyogtatjuk, ügyelve, hogy ne főzzük szét a zöldségeket - épp ezért fontos, hogy az összetevők a megfelelő sorrendben kerüljenek a lábosba.
- A bagetteket felkarikázzuk, és 200°C fokos sütőben megpirítjuk. Pestóval jó alaposan megkenjük, majd megszórjuk őket parmezánfogáccsal. Ezzel tálaljuk a levest. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 5 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
Csodálatos leves, tartalmas és tele van rengeteg változatos zöldséggel. Aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem. Az év bármely szakában jól tud esni.