Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minestrone leves pestós baguette-tel

Minestrone leves pestós baguette-tel
Minestrone leves pestós baguette-tel
gyors recept | szponzorált tartalom
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos leves, tartalmas és tele van rengeteg változatos zöldséggel. Aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem. Az év bármely szakában jól tud esni. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd tetszés szerint felaprítjuk őket.
  2. Szalonnát kis olívaolajon elkezdjük megpirítani, majd mehet rá a hagyma, sárgarépa és a szárzeller. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és időnként megkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az aprított paradicsomot.
  4. Az egészet átkeverjük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak - nagyjából 15 percig.
  5. Hozzáadjuk a lepirított cukkinit és padlizsán. Majd a kelkáposztát és a spenótot, a végén pedig a babot. Ekkor még mehet bele 1 deci vörösbor és rengetek friss bazsalikom is. Felforraljuk, pár percig rotyogtatjuk, ügyelve, hogy ne főzzük szét a zöldségeket - épp ezért fontos, hogy az összetevők a megfelelő sorrendben kerüljenek a lábosba.
  6. A bagetteket felkarikázzuk, és 200°C fokos sütőben megpirítjuk. Pestóval jó alaposan megkenjük, majd megszórjuk őket parmezánfogáccsal. Ezzel tálaljuk a levest. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 017
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1274
császárszalonna 200 g
lila hagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 4 közepes szár
cukkini 1 közepes db
padlizsán 1 db
fehérbab 400 g
spenót 250 g
kelkáposzta 0.5 közepes db
konzerv paradicsom 400 g
vörösbor 1 dl
pesto 180 g
bagett 300 g
parmezán sajt 200 g
bazsalikom 1 csokor
zöldség alaplé 10 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint