r
Nosalty Logó

Minestrone leves ahogy Linda készíti

Linda
Minestrone leves ahogy Linda készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

614
Kalória
31.2g
Fehérje
120.8g
Szénhidrát
3.5g
Zsír
215.4g
Víz
-
Koleszterin
23.4g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1886 micro
  • β-karotin
    5655 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11935.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    846 mg
  • Foszfor
    2310 mg
  • Nátrium
    7809 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    483.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

Víz

  • Összesen
    861.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2067 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7543 micro
  • β-karotin
    22621 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115058 micro
  • Lut-zea
    3085 micro
Összesen 2453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    1304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6632 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, és a leveskockákkal együtt megfőzzük.
  2. Mikor félig megpuhultak a zöldségek, felvágjuk a zöldhagymát, és a leveshez adjuk.
  3. Beleöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a fűszereket, összenyomott fokhagymát és a babkonzervet. (Ha nem konzervet használunk, a babot előtte egy éjszakára áztassuk be.)
  4. Mikor a répa teljesen megpuhult, beletesszük a tésztát, és pár perc alatt puhára főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Édesanyám receptje, kicsit eltér a megszokott minestronétól.

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...