Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói palacsinta

Milánói palacsinta
Milánói palacsinta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "kisebbik"  lányom kedvence a milánói spagetti és a palacsintát is nagyon szereti. Most összehoztam a kettőt nagy megelégedettségére.
Ebből a mennyiségből elég sok palacsinta lett, így kiélhette magát a kakaós és lekváros változattal is. :)


hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A raguhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a hagymákat, és felaprítjuk. Felszeleteljük a gombát és a sonkát.
  2. Az olajban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a fokhagymát, rövid ideig együtt sütjük. Rátesszük a gombát, kicsit lesütjük, és jöhet a sonka. Együtt pároljuk pár percig.
  3. Ráborítjuk a paradicsopürét, beletesszük a babérlevelet (amit kiveszünk, ha elkészült), ízlés szerint fűszerezzük, és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  4. Akkor tesszük hozzá a nápolyi ketchupot, és megkóstoljuk, ha igényel még fűszerezést, ízesítjük, és összeforraljuk még pár percet. 
  5. A palacsinta tésztához csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és amíg elkészítjük a ragut, pihentetjük. Ha kell hígítjuk tejjel vagy szódával.
  6. Az első sütéshez vékonyan kiolajozzuk a palacsintasütőt ( többinél nem kell), és kisütjük a palacsintákat.
  7. Egyenletesen megkenjük a palacsintákat a raguval, megszórjuk reszelt sajttal, majd tetszőleges formára hajtogatjuk. Megcsorgatjuk ketchuppal, reszelt sajttal kínáljuk.
  8. VAGY kis párna formára hajtogatjuk, kivajazott tűzálló tálba rakjuk, megszórjuk sajttal, és a ketchuppal díszítjük. Forró sütőben addig pirítjuk, míg a sajt ráolvad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 217
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csiperkegombával töltött palacsinta paradicsomszósszal, milánói raguval töltött palacsinta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jjulianna
jjulianna Thu, 2012-06-14 19:32

Kedves Éva!
Mi is nagyon szeretjük a palacsintát, ezért mindenképpen kipróbálom. Csak azt szeretném megtudni, milyen az a nápolyi ketchup. Köszönöm szépen, várom a válaszod

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-05-01 20:48

Ugye ezt direkt csinálod velünk? Hogy lehet ennek ellenállni? Lehetetlen...
A fotód csodás, a pöttyökről én is felismertelek.
Az idő nálunk is szomorú volt egész hétvégén, borús, esős. Azt szoktuk mondani, ha két esős nap után kisüt a Nap, biztos hétfő van...
Szép estét Nektek!
Edit

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-05-02 07:53

Szia Editkém!
Dehogy direkt!...vagy mégis...?:-))) Örülök, ha másnak is tetszenek az ötleteim. Sajnos a gyerekeimet elkényeztettem, kiskorukban elég rossz étvágyúak voltak és mindig ki kellett találnom valami újdonságot, vagy másfajta szervírozást az ételekhez, hogy jóízűen meg is egyék. :-))) Így aztán a saját csapdámba estem, mert azóta is igénylik "anya lepijét". :-)))
Ennél pontosabban és találóbban nem is lehetne megfogalmazni az időjárást, de eddig azt hittem ez csak nálunk van így.:-))) Ja, és ma reggel (hétfő!) napsütésre keltünk, már hat órakor lehetett látni, hogy milyen szépen ébredezik a Napocska is. :-)))
Remélem a mai szép nap lesz Nektek is!
Puszi, Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-01 10:19

Kedves Geleva!

A pöttyös háttérről tudtam, hogy a Te alkotásod, és valami csoda guszta:-)))
Igen, már megint sikerült valami nagyon finom ,nagyszerűen egyszerű, fantasztikus dologgal előrukkolnod:-)))
Elmentve:-)))
Milánói : imádjuk, palacsinta, detto, úgyhogy jön ezerrel:-)))
Köszi szépen, jó hétvégét, bár itt nem süt a nap:-))
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2011-05-01 11:52

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon örülök, hogy tetszik. Nálunk is a két dolog szeretete ihlette az alkotást!:-)))
Sajnos nekünk is elég szomorkás időnk van, eseget és hűvös van.
Szép hétvégét!
Éva

927
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
tej 5 dl
1 tk
szódavíz 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
sűrített paradicsom 700 g
ketchup 2 ek
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
sonka 40 dkg
csiperkegomba 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
ketchup 2 ek
sajt 30 dkg