r
Nosalty Logó

Milánói palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Milánói palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 5547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1098 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    34764 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.4 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16977.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    3029 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    10240 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    6586 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    208585 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 5547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5952 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A raguhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Megtisztítjuk a hagymákat, és felaprítjuk. Felszeleteljük a gombát és a sonkát.
  2. Az olajban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a fokhagymát, rövid ideig együtt sütjük. Rátesszük a gombát, kicsit lesütjük, és jöhet a sonka. Együtt pároljuk pár percig.
  3. Ráborítjuk a paradicsopürét, beletesszük a babérlevelet (amit kiveszünk, ha elkészült),ízlés szerint fűszerezzük, és kb. 10 perc alattkészre főzzük.
  4. Akkortesszükhozzá a nápolyi ketchupot, és megkóstoljuk, ha igényel még fűszerezést, ízesítjük, és összeforraljuk még pár percet.
  5. A palacsinta tésztához csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és amíg elkészítjük a ragut, pihentetjük. Ha kell hígítjuk tejjel vagy szódával.
  6. Az elsősütéshez vékonyan kiolajozzuk a palacsintasütőt ( többinél nem kell), és kisütjük a palacsintákat.
  7. Egyenletesen megkenjük a palacsintákat a raguval, megszórjuk reszelt sajttal, majd tetszőleges formára hajtogatjuk. Megcsorgatjuk ketchuppal, reszelt sajttal kínáljuk.
  8. VAGY kis párna formára hajtogatjuk, kivajazott tűzálló tálba rakjuk, megszórjuk sajttal, és a ketchuppal díszítjük. Forró sütőben addig pirítjuk, míg a sajt ráolvad.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6756
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "kisebbik"  lányom kedvence a milánói spagetti és a palacsintát is nagyon szereti. Most összehoztam a kettőt nagy megelégedettségére. Ebből a mennyiségből elég sok palacsinta lett, így kiélhette magát a kakaós és lekváros változattal is. :)

Hozzávalók

A palacsintához

A raguhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...