r
Nosalty Logó

Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Auringonkukka
Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 1001 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 4008 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 159 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93659.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    92456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 1001 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374638.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    369824 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 4008 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14949.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    14758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Mézes-szezámmagos csirke:
  2. A csirkemelleket megmossuk, majd sóval-borssal ízesítjük.
  3. A hús mindkét oldalát kevés vajon kb. 5 percig elősütjük.
  4. A húsok mindkét oldalát szezámmaggal meghintjük, majd tepsire helyezzük őket.
  5. A mustárt sóval, borssal összekeverjük, majd a húsok tetejét bekenjük vele.
  6. Mézzel lelocsoljuk a csirkemelleket, majd kb. 1 dl vizet hozzáadunk.
  7. Alufóliával letakarjuk a húsokat, és fél óráig sütjük, az utolsó 10 percben le lehet venni a fóliát. (Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki a csirke, hanem jó szaftos maradjon a hús!)
  8. Mentás burgonyasaláta:
  9. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd ha megfőtt, lehámozzuk a héját, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és lehűtjük.
  10. A fürjtojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd eltávolítjuk a héját, és félbevágjuk.
  11. A borsót puhára pároljuk szintén kb. 10 perc alatt.
  12. A pármai sonkát fél cm-es csíkokra vágjuk.
  13. A szezámmagot pár csepp olajon megpirítjuk.
  14. A zöldfűszereket (mentalevél, tárkony, petrezselyem) apróra vágjuk.
  15. Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy salátástálban, hűtőbe tesszük, és elkészítjük a szószt.
  16. A vignarette öntet összes hozzávalóját összekeverjük, és a mentás burgonyasalátára locsoljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7716
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával
Auringonkukka 61 recept

Párizsban ettem ilyet (vagy valami hasonlót) először, és egy francia ismerősöm mondta el a receptjét. Egyébként nem szeretem annyira a francia konyhát, de ez nagyon bejött!

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek