r
Nosalty Logó

Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával

Auringonkukka
Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

1001
Kalória
77.1g
Fehérje
58.8g
Szénhidrát
50.8g
Zsír
377.2g
Víz
423.4g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
30.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 1001 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 4008 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 159 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93659.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    92456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 1001 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374638.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    369824 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.2 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 4008 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14949.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    14758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Mézes-szezámmagos csirke:
  2. A csirkemelleket megmossuk, majd sóval-borssal ízesítjük.
  3. A hús mindkét oldalát kevés vajon kb. 5 percig elősütjük.
  4. A húsok mindkét oldalát szezámmaggal meghintjük, majd tepsire helyezzük őket.
  5. A mustárt sóval, borssal összekeverjük, majd a húsok tetejét bekenjük vele.
  6. Mézzel lelocsoljuk a csirkemelleket, majd kb. 1 dl vizet hozzáadunk.
  7. Alufóliával letakarjuk a húsokat, és fél óráig sütjük, az utolsó 10 percben le lehet venni a fóliát. (Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki a csirke, hanem jó szaftos maradjon a hús!)
  8. Mentás burgonyasaláta:
  9. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd ha megfőtt, lehámozzuk a héját, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és lehűtjük.
  10. A fürjtojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd eltávolítjuk a héját, és félbevágjuk.
  11. A borsót puhára pároljuk szintén kb. 10 perc alatt.
  12. A pármai sonkát fél cm-es csíkokra vágjuk.
  13. A szezámmagot pár csepp olajon megpirítjuk.
  14. A zöldfűszereket (mentalevél, tárkony, petrezselyem) apróra vágjuk.
  15. Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy salátástálban, hűtőbe tesszük, és elkészítjük a szószt.
  16. A vignarette öntet összes hozzávalóját összekeverjük, és a mentás burgonyasalátára locsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Párizsban ettem ilyet (vagy valami hasonlót) először, és egy francia ismerősöm mondta el a receptjét. Egyébként nem szeretem annyira a francia konyhát, de ez nagyon bejött!

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...