r
Nosalty Logó

Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell

Oli(E)va
Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

959
Kalória
60.7g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
56.3g
Zsír
224.2g
Víz
299.3g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
21g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 3834 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 238 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2360.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9442.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    6129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    896.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 3834 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy mélytányérban a liszthez keverjük az összes fűszert.
  2. Egy másik mélytányérban felverjük a tojást a vízzel.
  3. A csirkemellet egy nagyon éles késsel szeletekre vágjuk, kissé kilapogatjuk a szeleteket, finoman klopfolni is lehet, majd besózzuk őket.
  4. Az előkészített csirkeszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, majd megint a lisztbe, a lisztbe jól belenyomkodva.
  5. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket, csak egyszer fordítva rajtuk, kb. 5-5 perc mindegyik oldalon.
  6. Míg sülnek, egy kis lábosban összemelegítjük a szószt, nagyon lassú tűzön kb. 5-10 percig forralgatva (vigyázat, habzik az elején, ki ne fusson).
  7. A kész csirkeszeletekről az olajat egy törlőpapíron leitatjuk, és egyenként megmártjuk őket a szószban (aki nem nagyon kedveli az édes-pikánsat, külön is lehet a szószt tálalni).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p

Ázsiai recept, nem vagyok benne biztos, talán kínai...:) Nagyon finom disznóhúsból is, de azt kicsit jobban ki kell klopfolni, és pár percig tovább sütni. Burgonyapürével vagy rizzsel tálalhatjuk.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...