r
Nosalty Logó

Mediterrán bourek Felicia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Mediterrán bourek Felicia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Összesen 1184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Összesen 4731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6561 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    6022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26244.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    24086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 4731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A krumpliból, vajból és tejből krumplipürét készítünk.
  2. A hagymát feldaraboljuk, és 2 ek olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy fél percet kevergetjük, majd hozzáadjuk a húst és a fűszereket is.
  4. Az olívabogyókat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz, majd addig főzzük az egészet folyamatosan kevergetve, míg a hús megsül, és az ízek összeérnek.
  5. A húsos keverékhez hozzáadjuk a krumplipürét, és jól összekeverjük, hogy krémes tölteléket kapjunk.
  6. A kész töltelékből a tavaszi tekercs tésztalap egyik oldalára halmozunk annyit, hogy kb 3 cm széles, és olyan hosszú töltelékcsíkok legyenek, hogy a tésztalap oldaláig maradjon még legalább 3 cm üresen.
  7. Egy kockasajtból (vagy tömlős krémsajtból) a töltelékcsíkkal megegyező hosszúságú kukacot formálunk, és rátesszük a töltelék tetejére.
  8. A tészta oldalán hagyott 3 cm-es oldalakat először behajtva feltekerjük a tésztát, majd az utolsó 1 cm-es részt megkenjük tojással, és hozzáragasztjuk a tekercshez (így nem fog szétnyílni sütéskor).
  9. A töltést megismételjük minden tekercsnél, majd forró olajban kisütjük őket.
  10. Azonnal tálaljuk, fogyasztás előtt néhány csepp friss citromlét csepegtetünk rá. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8144
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Ajánló

Mi (shorba) leves mellé szoktuk enni, de önmagában is nagyon finom! Esetleg tejfölbe vagy kedvenc szószunkba mártva is ki lehet próbálni! Ha kalóriát akarunk megspórolni, a kezünkkel kenjük be a tekercseket kis olajjal, és süssük sütőben, viszont sülés közben néhányszor forgatni kell, hogy minden oldala megsüljön, és ekkor nagyobb az esélye, hogy kilyukadnak a tekercsek, és a kifolyó töltelék elrontja az étel esztétikáját. Ha még finomítani akarunk rajta, készítsük dupla sajttal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán bourek Felicia konyhájából
Felicia 14 recept

Ezt a fajta, a tavaszi tekercshez hasonló boureket több mediterrán országban is előszeretettel készítik, habár többnyire jóval egyszerűbb módon és fűszerezéssel megoldva. A férjem ramadánkor szokta fogyasztani, így hogy ne legyen mindig ugyanolyan, addig variáltam a fűszerekkel, hozzávalókkal, amíg ez a recept létrejött. Ekkor a férjem azt mondta, ne kombináljak tovább, mert ez a recept egyszerűen tökéletes! Azóta több algériaitól hallottam, mennyivel jobb még az eredetinél is, és mivel a magyar ismerőseimnél is hasonló sikert aratott, gondoltam, megosztom veletek is, remélem ízleni fog! Ez az adag kb. 9 tekercsre elég!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?