Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából

Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából
Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából
37 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ázsia Bt-beni barangolásom alkalmával tettem szert a rizslapra. Még soha nem használtam, tehát evidens volt, hogy most megteszem. Elég elrettentően hangzik ez a hosszú folyamat, amit leírtam, de minden ilyen ázsiai fogásban csak az tart hosszabb ideig, amíg összeaprítjuk a hozzávalókat. Ha ezt jól megoldjuk, gyakorlatilag percek alatt elkészül az étel, még így is, hogy ennyi menetben sütöttem a hozzávalókat. Nem tartott több ideig így elsőre sem, mintha egy rántott húsos ebédet készítettem volna a családnak. A gyerekemnek, a válogatósnak nem jöttbe, pedig imádja a kínait, de a férjem az úgy felfalta, hogy hírmondója sem maradt.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Wokban egy ek felforrósított szezámolajon a felcsíkozott lilahagymát megpirítjuk, közben hozzáadva 1 tk pálmacukrot és 1 ek szójaszószt karamellizáljuk, majd félretesszük.
  2. A wokot kitöröljük, újabb 1 ek szezámolajat forrósítunk benne, beledobjuk a felcsíkozott kelt, egy ek rizsecetet, borsozzuk, valamint 1 tk pálmacukrot és 1 ek szójaszószt öntünk hozzá, 1-2 perc alatt átpirítjuk, félretesszük.
  3. A wokot kitörölve 1 ek szezámolajon a megtisztított, keskeny, egyforma csíkokra vágott sárgarépát átsütjük 1 tk pálmacukor és 1 tk szójaszósz, kevés bors társaságában, hogy még roppanós maradjon, és félretesszük.
  4. A kitörölt wokba 2 ek szezámolajat forrósítunk, mikor füstöl, beledobjuk a keskeny csíkokra vágott csirkemellet, a kaffir-lime felaprított levelét, 1 lime levét és 3 lereszelt héját, 1 ek thai citromfüvet (lemongrass), 1 ek keskenyre vágott gyömbért és a 2 gerezd fokhagymát, ugyanúgy felcsíkozva, borsozzuk, adunk hozzá 1 ek szójaszószt és 1 tk pálmacukrot, átforgatjuk, majd hozzátesszük a babcsírát is, és levesszük a tűzről.
  5. Minden megpárolt hozzávalót egy nagy keverőtálban összekeverünk, hozzáadva a felaprított kesudiót, és nekilátunk a töltögetésnek.
  6. A rizslapot forró vízbe áztatjuk, és amikor az oldala kezd felpöndörödni (nekem kevesebb mint 1 perc volt), kivesszük a vízből, munkalapon kiterítjük, alsó harmadába simítjuk a tölteléket, melynek közepére 1 ág mentát teszünk, az alsó szélét, majd mindkét oldalát, mint egy borítékot, behajtjuk, végül feltekerjük.
  7. Forró olajban hirtelen kisütjük (vigyázzunk, ne érjenek össze, mert akkor összeragadnak), lecsöpögtetjük.
  8. A következő szósszal tálaljuk: 1 dl édes chiliszószhoz öntünk 125 ml mirint és 80 ml lime levet, megszórjuk mentalevéllel, és kis tálkában a tekercs mellé kínáljuk.
  • költség: 3400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 053
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tapas
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, kínai tavaszi tekercs, kínai előétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Áfonyababa
Gastro love / Áfonyababa Mon, 2012-07-02 08:54

Ez nagyon kívánatos recept! Szívesen elkészíteném a páromnak de sajnos hiányzik a polcaimról szezámolaj és a rizsbor :( esetleg tudnál segíteni abban, hogy hol lehet beszerezni ezeket? Ja igen és a rizslap is hiányzik (csak nori lapom van:)) előre is köszönöm a segítségedet! és gratula a recepthez!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-07-02 14:07

Kedves Áfonyababa!
Nagyon jó a neved, D:). Amennyibe Bp-i lakos vagy, minden rendben. Én az Ázsia Bt. boltjában (Nagy Vásárcsarnok, Vámház krt.) szoktam vásárolni, és sok más mindent is. Ha nem itt élsz, üsd be a google-ba, mit keresel, és a felkínálkozó lehetőségekből válaszd ki a hozzád legközelebb fekvő boltot. Vigyázz az elkészítésnél, hogy ne tegyél túl sok tölteléket, mert sütésnél kiszakadhat (én így jártam egy párral, és egyesével süsd, mert összeragadhatnak. Drukkolok neked, mert egyébként nagyon ízletes étel. Üdv: Évi néni

Áfonyababa
Gastro love / Áfonyababa Mon, 2012-07-02 16:54

Köszönöm szépen, igaz nem lakom pesten, de ott dolgozom, így ha lesz időm elnézek oda, közel is van a munkahelytől:) ismerek én is egy ilyen boltot de az messzebb van, a koreai nagykövetségnél, lehet, hogy ismered is:) A sütésnél majd türelmes leszek, és köszi a jó tanácsot! Üdv:Mártus

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-06-29 13:22

Kedves Dia!

Nagyon köszönöm. Igen jó ízű étek volt. Én először használtam rizslapot, egy idő után igen ragadóssá válik. Ha megengeded a jó tanácsot, kevesebb tölteléket tegyél bele, és egyesével süsd, vagy ügyelj rá, hogy ne érjenek össze, mert összeragad és kiszakad. Üdv: Évi néni

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-06-29 12:59

Nagyon guszta, gratulálok!
A férjem imádja, biztos megpróbálom neki így elkészíteni!
Üdv, Dia

1011
csirkemell filé 40 dkg
szezámolaj 1 dl
lila hagyma 1 nagy fej
kínai kel 25 dkg
rizsecet 1 ek
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 25 dkg
mungóbabcsíra 10 dkg
gyömbér 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
citromfű 2 ek
mirin 80 ml
kesudió 70 g
pálmacukor 4 dkg
szójaszósz 4 teáskanál
lime levél 5 db
chili 3 db
lime 3 db
menta 13 szál
chiliszósz 100 ml
mirin 125 ml
rizstészta 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl