r
Nosalty Logó

Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1556 micro
  • β-karotin
    3892 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    385.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5057.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    1852 mg
  • Nátrium
    1763 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    7779 micro
  • β-karotin
    19462 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 5085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Wokban egy ek felforrósítottszezámolajon a felcsíkozott lilahagymát megpirítjuk, közben hozzáadva 1 tk pálmacukrot és 1 ek szójaszószt karamellizáljuk, majd félretesszük.
  2. A wokot kitöröljük, újabb 1 ek szezámolajat forrósítunk benne, beledobjuk a felcsíkozott kelt, egy ek rizsecetet, borsozzuk, valamint 1 tk pálmacukrot és 1 ek szójaszószt öntünk hozzá, 1-2 perc alatt átpirítjuk, félretesszük.
  3. A wokot kitörölve 1 ek szezámolajon a megtisztított, keskeny, egyforma csíkokra vágott sárgarépát átsütjük 1 tk pálmacukor és 1 tk szójaszósz, kevés bors társaságában, hogy még roppanós maradjon, és félretesszük.
  4. A kitörölt wokba 2 ek szezámolajat forrósítunk, mikor füstöl, beledobjuk a keskeny csíkokra vágott csirkemellet, a kaffir-lime felaprított levelét, 1 lime levét és 3 lereszelt héját, 1 ek thai citromfüvet (lemongrass), 1 ek keskenyre vágott gyömbért és a 2 gerezd fokhagymát, ugyanúgy felcsíkozva, borsozzuk, adunk hozzá 1 ek szójaszószt és 1 tk pálmacukrot, átforgatjuk, majd hozzátesszük a babcsírát is, és levesszük a tűzről.
  5. Minden megpárolt hozzávalót egy nagy keverőtálban összekeverünk, hozzáadva a felaprított kesudiót, és nekilátunk a töltögetésnek.
  6. A rizslapot forró vízbe áztatjuk, és amikor az oldala kezd felpöndörödni (nekem kevesebb mint 1 perc volt), kivesszük a vízből, munkalapon kiterítjük, alsó harmadába simítjuk a tölteléket, melynek közepére 1 ág mentát teszünk, azalsó szélét, majd mindkét oldalát, mint egy borítékot, behajtjuk, végül feltekerjük.
  7. Forró olajban hirtelen kisütjük (vigyázzunk, ne érjenek össze, mert akkor összeragadnak), lecsöpögtetjük.
  8. A következő szósszal tálaljuk: 1 dl édes chiliszószhoz öntünk 125 ml mirint és 80 ml lime levet, megszórjuk mentalevéllel, és kis tálkában a tekercs mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14446
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ázsia Bt-beni barangolásom alkalmával tettem szert a rizslapra. Még soha nem használtam, tehát evidens volt, hogy most megteszem. Elég elrettentően hangzik ez a hosszú folyamat, amit leírtam, de minden ilyen ázsiai fogásban csak az tart hosszabb ideig, amíg összeaprítjuk a hozzávalókat. Ha ezt jól megoldjuk, gyakorlatilag percek alatt elkészül az étel, még így is, hogy ennyi menetben sütöttem a hozzávalókat. Nem tartott több ideig így elsőre sem, mintha egy rántott húsos ebédet készítettem volna a családnak. A gyerekemnek, a válogatósnak nem jöttbe, pedig imádja a kínait, de a férjem az úgy felfalta, hogy hírmondója sem maradt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek