r
Nosalty Logó

Fetával töltött datolya

Rosanics Petra
Fetával töltött datolya
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

fűszerpesztó

datolyanyárs

378
Kalória
15.9g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
23g
Zsír
70.1g
Víz
33.4g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
20.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fűszerpesztó

datolyanyárs

Összesen 378 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fűszerpesztó

datolyanyárs

Összesen 1513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fűszerpesztó

datolyanyárs

Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    887 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 378 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 1513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

fűszerpesztó

  1. A hozzávalókat mozsárban finom péppé zúzzuk. Mozsár hiányában használhatunk turmixot vagy aprítót is, úgy kicsit kevésbé lesz rusztikus a végeredmény.

datolyanyárs

  1. A datolyákat egyesével hosszában bemetsszük és kiszedjük a magját. Fontos, hogy nagyméretű, szaftos, puha datolyát használjunk, amit jól meg lehet tömni, a legjobb erre a Medjool datolya.
  2. Egy-egy kanálka pesztót teszünk a datolyák belsejébe, majd egy-egy darabka fetát nyomunk beléjük. Minden második darabot becsomagolunk sonkába is - ez persze elhagyható, ha nem fogyasztunk húst.
  3. A datolyákat ezután hurkapálcákra fűzzük, egy pálcára 4 darabot: 2 sonkásat és 2 natúrt. A nyársakat sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejét meglocsoljuk mézzel és meg is sózzuk kicsit.
  4. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a datolyanyársakat. A maradék pesztóval, aprított pisztáciával és snidlinggel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Imádjuk a datolyát, akár sósan, akár édesen készítjük el, és mindig lelkesek vagyunk, amikor egy új datolyás recept jut eszünkbe vagy jön velünk szembe. Ezúttal töltött, sült datolyákat mutatunk nektek, amit a húsevők még sonkába is betekerhetnek. A fűszerezés kedvünk szerint variálható, a datolya azon alapanyagok egyike, aminek rengetegminden jól áll: mi most egy zöldfűszeres pesztót kanalaztunk a fetadarabok alá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...