Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás-burgonyás frittata

Póréhagymás-burgonyás frittata
Póréhagymás-burgonyás frittata
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben, de akár mini muffinformákban is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk, és a krumplit 5 percig sütjük benne, folyamatos keverés mellett. A megmosott, finomra aprított pórét is hozzáadjuk, még 2 percig sütjük, amíg megpuhul
  3. A tojásokat, a tejszínt sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a hagymás krumplira és összeforgatjuk, majd rámorzsoljuk a kéksajtot is. Rákanalazzuk a tetejére a paradicsompürét, de ezt már nem keverjük bele.
  4. A serpenyőt a sütőbe tesszük, és kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás aranysárgára sül. Apró darabokra vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

frittata, póréhagymás burgonya, tojásrántotta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 30 dkg
póréhagyma 1 db
tojás 3 db
főzőtejszín 1 dl
kéksajt 10 dkg
sűrített paradicsom 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint