r
Nosalty Logó

Póréhagymás-burgonyás frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Póréhagymás-burgonyás frittata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3482.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1411 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 1170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1474 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk, és a krumplit 5 percig sütjük benne, folyamatos keverés mellett. A megmosott, finomra aprított pórét is hozzáadjuk, még 2 percig sütjük, amíg megpuhul
  3. A tojásokat, a tejszínt sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a hagymás krumplira és összeforgatjuk, majd rámorzsoljuk a kéksajtot is. Rákanalazzuk a tetejére a paradicsompürét, de ezt már nem keverjük bele.
  4. A serpenyőt a sütőbe tesszük, és kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás aranysárgára sül. Apró darabokra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2889
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben, de akár mini muffinformákban is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek