adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
232
Kalória
13.7g
Fehérje
5.4g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
188g
Víz
360.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
30g spenót5 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
30g spenót5 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
44.4g tojás56 kcal
-
12.1g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj29 kcal
-
40.3g paradicsom7 kcal
Összesen
94
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 188 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1664 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3245 micro
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 188 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1664 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3245 micro
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1038 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
94
kcal
Elkészítés
- Külön-külön edénybe felütjük a két tojást.
- Az egyiket felverjük, sózzuk, teflonserpenyőben a szokott módon rántottát sütünk.
- A másik tojást is felverjük, majd belekeverjük a maradék spenótfőzeléket. Ha kell, utánasózzuk, majd megsütjük.
- A tányéron egymás mellé csúsztatjuk a kétféle rántottát, paradicsommal díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 2 p
- Főzés ideje: 2 p
Amikor spenótot főzök, mindig teszek el belőle keveset másnap reggelre, hogy tarka rántottát készítsek. Ha sok a maradék, csak zöld rántotta készül, de ekkor sajtot reszelek rá. Ha bővelkedünk energiában, harmadik tojásból és kevés sűrített paradicsomból vagy paprikakrémből (ajvar) piros rántottát is készíthetünk.