r
Nosalty Logó

Libaleves libamájas szalvétagombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Libaleves libamájas szalvétagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 584 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 3494 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 52 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    2072 micro
  • β-karotin
    7032 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2975 micro
Összesen 584 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9376.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    3115 mg
  • Nátrium
    3847 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    5282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13512 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    57 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1885 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9477 micro
  • α-karotin
    12430 micro
  • β-karotin
    42192 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    17847 micro
Összesen 3494 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A libamellet először egy serpenyőben süssük le a beirdalt bőrös felén, hogy a plusz zsiradék távozzon belőle, aztán a másik oldalán is pirítsuk meg egy cseppet, hogy a rostok bezáródjanak. Az aprólékot is átpiríthatjuk száraz vagy minimálisan zsírozott serpenyőben, sokkal erőteljesebb íze lesz tőle a levesnek.
  2. Lecsepegtetve tegyük a húst egy nagy fazék vízbe. Dobjuk mellé egy nagy fej hagymát, ha szép egészséges a héja, mosás után maradhat, jó színt ad a levesnek. Menjen mellé egy nagyobb paprika, mosva csumázva. 10-15 szem bors, só, egy vastag szelet gyömbér, egy csokor petrezselyem, nálam most a karalábé zöldje is szép volt, így belekerült, és egy kis kurkuma. így főzzük fél-háromnegyed órát, közepes lángon, ne forrjon erősen, inkább csak gyöngyözzön.
  3. Utána bedobhatjuk a tisztított, darabolt zöldségeket, ezekkel addig főzzük, ameddig megpuhul benne minden.

A szalvétagombóchoz

  1. A kenyeret (100 g netto, héj nélkül) kockázzuk és serpenyőben megpirítjuk.
  2. Egy tálba öntjük a lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet. Én libalevest használtam.
  3. Ha picit felfutott az élesztő, hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, belekockázzuk a libamájat, ami lehet sült vagy friss is. Hozzáöntjük a pirított kenyérkockákat és összekeverjük az egészet. Legyen lágy tészta.
  4. Két adag folpackot tépünk, a közepüket megkenjük libazsírral, ide felezzük a tésztát. Majd felcsavarjuk hurkába úgy, hogy a folpackok végét megkötjük. A pulton hagyjuk, hogy belül megkeljen a tészta.
  5. Ekkor forróvízbe dobjuk őket és vastagságtól függően 5-10 perc alatt megfőzzük. Azonnal is fogyaszthatjuk, vagy folpackban hagyva hűtőbe is tehetjük, forróvízben másnap visszamelegíthetjük.

A tálaláshoz

  1. A szalvétagombócokat szeleteljük, esetleg le is piríthatjuk.
  2. A tányérokba teszünk egy pár szelet májas gombócot és libahúst, valamint zöldségeket, amiből én most készítettem külön dekorált darabokat is.
  3. Óvatosan felöntjük forró levessel a tányért, szórunk rá petrezselymet és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4336
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebbe a Márton-napi libalevesbe lúdgégetészta helyett libamájas szalvétagombóc került, nem rossz csere, ugye?

Hozzávalók

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek