Libahús

Leírás

A liba, a kacsához hasonlóan, ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú és a barna húsú szárnyasok közé tartozik. Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült. Sütése során a zsíranyag nagy része kisül. Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta. Kevesebb hízott libamájat állítanak elő, mint kacsamájat, ennek oka, hogy a libák hizlalása több feladatot jelent: míg a kacsákat elegendő naponta kétszer tömni, a libákat háromszor-négyszer is etetni kell. Egyrészt ezért is drágább a libamáj, másrészt sokan úgy vélik, hogy textúrája krémesebb, íze pedig kifinomultabb.

Libahús
161
Kalória
22.8g
Fehérje
-
Szénhidrát
7.1g
Zsír
68.3g
Víz
84g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Libahús

fehérjetartalom

22.75 g

zsírtartalom

84005.54 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

68.3 g

gramm libahús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

312 mg

Nátrium

87 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.64 g

C vitamin

7.2 mg

Niacin - B3 vitamin

4.278 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.973 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.75 g

Zsír

telített zsírsav

2.79 g

egyszeresen telített zsírsav

1.85 g

többszörösen telített zsírsav

0.9 g

koleszterin

84 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

2.57 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

312 mg

Nátrium

87 mg

Cink

2.34 mg

Réz

0.306 mg

Mangán

0.024 mg

Szelén

16.8 µg

szénhidrát

víz

68.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.129 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.377 mg

Niacin - B3 vitamin

4.278 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.973 mg

Folát

31 µg

Retinol

12 µg

B12 vitamin

0.49 µg

A vitamin

12 µg

C vitamin

7.2 mg

B6 vitamin

0.64 g

19 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Ezt keverd a savanyú káposztához, hogy sokkal finomabb legyen

A savanyú káposzta nem csak a töltött káposzta lelke lehet: házilag is elkészíthetjük, de boltban is megvehetjük, (lehetőleg hazai termelői változatot válasszunk), és magában, valamint savanyúságként, húsok mellé is fogyaszthatjuk – hőkezelés nélkül legalább a C-vitamin-tartalma is megmarad! Mutatjuk, mivel dobhatod fel, hogy még finomabb legyen.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...