Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A házi liba (de a kacsa esetében is) megnagyobbodott és elzsírosodott mája. A termelők úgy érik el a máj zsírosodását, hogy szénhidráttal túletetik az állatot. Ez a táplálék a darált kukoricát jelenti, egy hizlalt liba májának súlya 600-900 g. Az ennél nagyobb súly nem árt a minőségnek, de a sütésnél nagyobb a zsírveszteség kockázata. A libák tömését már az egyiptomiak is alkalmazták a fáraók idején. A rómaiak a máj hízlalására fügét használtak, a vágás után a májat néhány órára mézes tejbe merítették, hogy illatosabbá tegyék. A kulináris világ egyik legdrágább alapanyaga.
Forrás: Larousse 

mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Hűtőben, legfeljebb 3 napig.

Libamáj alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!