Libamáj

Leírás
A házi liba (de a kacsa esetében is) megnagyobbodott és elzsírosodott mája. A termelők úgy érik el a máj zsírosodását, hogy szénhidráttal túletetik az állatot. Ez a táplálék a darált kukoricát jelenti, egy hizlalt liba májának súlya 600-900 g. Az ennél nagyobb súly nem árt a minőségnek, de a sütésnél nagyobb a zsírveszteség kockázata. A libák tömését már az egyiptomiak is alkalmazták a fáraók idején. A rómaiak a máj hízlalására fügét használtak, a vágás után a májat néhány órára mézes tejbe merítették, hogy illatosabbá tegyék. A kulináris világ egyik legdrágább alapanyaga. Forrás: Larousse
Mikor vegyem
Bármikor
hogyan tároljam
Hűtőben, legfeljebb 3 napig.
100g Libamáj
fehérjetartalom
16.37 g
zsírtartalom
515002.66 g
szénhidráttartalom
6.32 g
víztartalom
71.78 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
261 mg
Nátrium
140 mg
Kalcium
43 mg
Vas
30.53 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.76 g
A vitamin
9309 µg
Retinol
9309 µg
Niacin - B3 vitamin
6.5 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
16.37 g
Zsír
telített zsírsav
1.59 g
egyszeresen telített zsírsav
0.81 g
többszörösen telített zsírsav
0.26 g
koleszterin
515 g
ásványi anyagok
Kalcium
43 mg
Vas
30.53 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
261 mg
Nátrium
140 mg
Cink
3.07 mg
Réz
7.522 mg
Szelén
68.1 µg
szénhidrát
víz
71.78 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.562 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.892 mg
Niacin - B3 vitamin
6.5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.184 mg
Folát
738 µg
Retinol
9309 µg
B12 vitamin
54 µg
A vitamin
9309 µg
C vitamin
4.5 mg
B6 vitamin
0.76 g