Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal

Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal
Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Észrevettem, hogy lapul egy csomag báránynyak a mélyhűtőmben. Azonnal lecsaptam rá, és kerestem egy receptet Jamie Olivertől hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított húst, és átpirítjuk, míg kívülről el nem változik a színe.
  2. Közben hozzákeverjük a mozsárban megőrölt köményt, koriandert, fokhagymát, chilit, majd felöntjük 300 ml vízzel. Csendesen főzzük.
  3. Megpucoljuk az édesburgonyát, és felkockázzuk 1x1 cm-es kockákra, valamint az aszalt barackot is hasonló méretűre aprítjuk, és hozzáadjuk őket a raguhoz.
  4. Beleöntjük a hámozott paradicsom konzervet is, és sütőben puhára pároljuk, végén 1 pohár joghurtot keverünk hozzá.
  5. A kuszkuszt felöntjük mennyiségének kétszerese zöldségalaplével, letakarjuk, 10 percig állni hagyjuk, végül villával 5 dkg vajat "átfésülünk" rajta, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
  6. A ragut a kuszkusszal, friss korianderlevéllel és joghurttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 379
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bárányragu kuszkusszal, aszalt gyümölcsös bárányragu, marokkói bárányragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

838
bárányhús 1 kg
olívaolaj 2 ek
római kömény 4 teáskanál
koriandermag 4 tk
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
1 ek
bors 1 tk
chili 2 db
édesburgonya 40 dkg
aszalt sárgabarack 30 dkg
koriander 2 szál
konzerv paradicsom 40 dkg
joghurt 150 g
kuszkusz 25 dkg
zöldség alaplé 0.5 l