r
Nosalty Logó

Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 838 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 838 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11239 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    6778 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2711 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    32071 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 5024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 156 Kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított húst, és átpirítjuk, míg kívülről el nem változik a színe.
  2. Közben hozzákeverjük a mozsárban megőrölt köményt, koriandert, fokhagymát, chilit, majd felöntjük 300 ml vízzel. Csendesen főzzük.
  3. Megpucoljuk az édesburgonyát, és felkockázzuk 1x1cm-eskockákra, valamint az aszalt barackot is hasonló méretűre aprítjuk, és hozzáadjuk őket a raguhoz.
  4. Beleöntjük a hámozott paradicsom konzervet is, és sütőben puhára pároljuk, végén 1 pohár joghurtot keverünk hozzá.
  5. A kuszkuszt felöntjük mennyiségének kétszerese zöldségalaplével, letakarjuk, 10 percig állni hagyjuk, végül villával 5 dkg vajat "átfésülünk" rajta, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
  6. A ragut a kuszkusszal, friss korianderlevéllel és joghurttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2621
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal
Évi néni 1830 recept

Észrevettem, hogy lapul egy csomag báránynyak a mélyhűtőmben. Azonnal lecsaptam rá, és kerestem egy receptet Jamie Olivertől hozzá.

Címlapról ajánljuk

További cikkek