r
Nosalty Logó

Baconbe tekert aszalt szilvás csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tiana
Baconbe tekert aszalt szilvás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2471 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4043.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2471 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, és fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
  3. Sütőpapírra vagy esetleg konyharuhára sorban egymás mellé kiterírtjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy kb. fél centire fedjék egymást, majd rárakjuk a csirkemell szeleteket is, amiket sózunk, borsozunk. Végül az aljába 2 sorban rárakjuk a lecsöpögtetett aszalt szilvát.
  4. A sütőpapír vagy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Megsütjük. Az első 20 percben letakarva.
  6. Amíg a hús sül elkészítjük a mártást. A maradék borban ázó aszalt szilvából kiszedjük a fahéjrudat és szegfűszeget. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk, amíg jó sűrű nem lesz. Aki édesen szereti, kis cukrot tehet bele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7735
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Köretnek rizst vagy hasábburgonyát ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt nálunk az idei karácsonyi menü.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek