r
Nosalty Logó

Szilvával töltött csirkemell fűszeres sajttal

NS
Szilvával töltött csirkemell fűszeres sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1328
Kalória
29.6g
Fehérje
81.2g
Szénhidrát
97.2g
Zsír
111g
Víz
112.3g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4790 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    324.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1887 micro
Összesen 5319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 406 kcal

Elkészítés

  1. A szilvákat vörösborba beáztatjuk, hogy jól megszívják magukat. A rántani való sajtot összetörjük egy tálba, és a zöld fűszerekkel (oregánó, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring... bármi lehet) összekeverjük, majd kis golyókat formálunk belőle.
  2. A rizs kifőzzük enyhén olajos és sós vízben.
  3. A csirkemelleket befűszerezzük sóval, borssal, és állni hagyjuk.
  4. A borsót kevés olívaolajon megpároljuk, hozzátesszük a kukoricát és a kifőtt rizst. Jól összekeverjük, és lefedve állni hagyjuk.
  5. A 2-2 szilvát a húsra tesszük, és felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük, hogy ne tekeredjen szét, majd bepanírozzuk, és félre tesszük.
  6. A sajtgolyókat is bepanírozzuk.
  7. A visszamaradt szilvás-vörösbort felforraljuk, és a benne lévő szilvát turmixszoljuk (tehetünk még bele szilvát, úgy sűrűbb lesz)
  8. A húst és a golyókat olajon kisütjük, a szószt ráöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nagyon szeretem a gyümölcsös húsos ételeket. Nem nagyon tudtam, hogy hogyan is készülnek ezek az ételek, így a saját ízvilágomnak megfelelően alakítottam ki. A szilva önmagában jó lenne, de az aszalt egy kicsit száraznak tűnt, ezért vörösborban áztattam. A sajtgolyókat pedig már többször elkészítettem. A lefagyasztott rántani való sajt, amikor kiolvadt, eléggé szétesett, így összetörtem, fűszereztem, és jól meggyúrtam, hogy a golyócskák vagy hengerek ne essenek szét. Azóta csak így esszük a sajtot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek