r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 627 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2509 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 627 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.6 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3860.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 2509 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd aszalt szilvával megtöltjük, és pálcikával felszúrjuk. Serpenyőben kevés olajon, kis víz hozzáadásával megpároljuk.
  2. A maradék aszalt szilvát is a húsok mellé tesszük, és kis vörösborral felöntjük. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, és addig főzzük, amíg a mellé helyezett aszalt szilva besűríti a vörösboros gombás szószt.
  3. Főtt rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk. Ne hagyjuk az ételt felügyelet nélkül, mert az aszalt szilva könnyen megéghet! A párolás alatt pótoljuk a vizet!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8672
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban
Gombagasztro 141 recept

Nem is olyan bonyolult, mint amennyire gondoljuk. Viszonylag hamar elkészül, és a háziasszonynak is van ideje még szépítkezni és elkészülni a vacsorához. Garantált az igazi karácsonyi hangulat! Még több gombarecept itt!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.