r
Nosalty Logó

Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

A karácsonyi puding

Összesen 642 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

A karácsonyi puding

Összesen 3851 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

A karácsonyi puding

Összesen 164 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 642 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    1326 micro
  • β-karotin
    3767 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 3851 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

A hús

A karácsonyi puding

Elkészítés

A hús

  1. A csirkecombok bőrét óvatosan meglazítjuk, hogy minél több tölteléket tudjunk alátölteni.
  2. A combokat sózzuk, színes borsot őrlünk rá, majd a bekevert, néhány órát pihentetett pudinggal alaposan megtöltjük. Ha a töltelék kikívánkozik, fogvájóval benttartjuk.
  3. A megtöltött combokat teflontepsibe fektetjük a bőrös oldalukkal felfelé. 5 dkg lágy vajat teszünk a tepsibe, fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, majd a fóliát levéve kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk a madár bőrét.

A karácsonyi puding

  1. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. Ugyanígy a diót is.
  2. Az almát és a répát meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A lisztet, a lágy vajat és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a narancs és citrom levét és lereszelt héját, majd belekeverjük a gyümölcs és diódarabokat. Hűtőbe tesszük egy kicsit szilárdulni, összeérni.
  4. A lehűtött pudingot hat részre osztva megtöltjük a combokat és a már leírt módon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1159
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb
Évi néni 1830 recept

Már motoszkált az agyamban az ötlet, mivel én kedvelem a húsokat gyümölccsel, édességgel párosítani. Nagyon örülök, hogy véghez vittem a tervemet. Ez az étel nyugodtan kerülhet az ünnepi asztalra. Illatos, finom, színes ünnepi ebéd vagy vacsora lehet. A karácsonyi pudingot már egyszer elkészítettem, s mondhatom, telt, gazdag íze engem elvarázsolt. Talán ezért szerettem volna visszahívni az ízeket egy más formában.

Hozzászólások

Hozzávalók

A hús

A karácsonyi puding

Címlapról ajánljuk

További cikkek