Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykanyakleves lúdgége tésztával

Pulykanyakleves lúdgége tésztával
Pulykanyakleves lúdgége tésztával
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészen friss és gyönyörű színű házi csirkét kaptam. A combjából és a mellekből mézes-citromos csirke készült, a maradék ebben a levesben végezte, nagyon szép színt és ízt adva neki. A pulykanyakért pedig odavagyok, így került bele az is bőven.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselyem- illetve zellerzöldjét alaposan megmossuk, és összekötözzük.
  3. A zöldségeket és a zöldfűszer csokrot a leveshez adjuk, majd beletesszük a szemes borsot. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
  4. Miután a hús és a zöldségek kellően megpuhultak, a levest átszűrjük, és forrón tálaljuk.
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 523
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeleves, húsleves pulykanyakból, zöldséges húsleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Starflower
Starflower Fri, 2015-12-25 13:32

Felséges lett! :o) Köszönöm a receptet és Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek. Tegnapi vacsoránk, Szenteste ezzel a levessel indult. 2 hatalmas, közel 1kg pulykanyakból főztem meg, kb 3-3,5 liter vizzel engedtem fel, hogy ellepje a húst. Külön fém tégelyben tettem hozzá a recept szerinti zöldségek mellé a 3-4 gerezd fokhagymát 20 szem borssal. A lúdgégetésztát pedig kb 10 percig, külön megfőztem bő, sós-olajos vízben, utána leszűrtem, hideg vízben átöblögettem, hogy ne tapadjon össze és külön tálkában tálaltam a leveshez.

586
pulykanyak 3 db
csirkefarhát 1 db
csirkeszárny 2 db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
karalábé 0.5 db
paradicsom 1 db
paprika 0.5 db
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
bors 10 szem
0 ízlés szerint
víz 2.5 l