Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malacka a kertben, azaz sült hús sok zöldséggel

Malacka a kertben, azaz sült hús sok zöldséggel
Malacka a kertben, azaz sült hús sok zöldséggel
420 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc sütés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nyáron láttam ezt az ételt a tv-ben, ahogy készítette egy szakács. Ő csirkét sütött hozzá, és azt mondta, hogy az a neve: csirke a kertben. Egy nagy tálca közepére rakta a húst, és körbe pedig a zöldségeket. Nálam lemaradt a paradicsom, cukkini meg a sütőtök, és még így is sok munka volt vele. De megérte, mert minden falat húshoz más-más zöldséget lehet enni, és így csodás volt. Hétvégi projekt. A maradék sült hús nálam mindig a chilis babban végzi.

hozzávalók / 12 adag

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

  • 30 dkg zöldbab (fagyasztottat használtam)
  • 1 csipet

a lila káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

a húshoz

  1. A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla. A fűszereket összekeverjük, megszórjuk vele a húst minden oldalról. A zsírt felolvasztjuk egy vaslábasban vagy egy nagyobb fedeles tepsiben.
  2. Rakjuk bele a húst, öntsük köré a vizet. Rakjuk mellé a cikkekre vágott hagymát meg a babérleveleket.
  3. Fedjük le, tegyük a forró sütőbe. Kb. 4-5 órát sütjük.

a répához meg karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, félbevágjuk, de a nagyobbakat negyedeljük. A sárgarépát megpucoljuk, hasábokra vágjuk.
  2. Egy nagy tepsiben az olajjal összekeverjük a karfiolt meg a répát külön-külön. A sónak a fele megy a karfiolra, az oregánóval, illetve bazsalikommal. A répát a maradék sóval, római köménnyel meg chilipehellyel fűszerezzük. Forgassuk össze alaposan, hogy mindenhol egyenletes legyen.
  3. Lefóliázva rakjuk forró sütőbe (220 C), kb. 30 perc után vegyük le, és pirítsuk meg a zöldségeket.

a zöldbabhoz

  1. A zöldbabot néhány evőkanál forró vízben, a sóval ízesítve, pár percig pároljuk. A vizet leöntve róla tálaljuk.

a lila káposztához

  1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevített olajon, dinszteljük meg a felszeletelt hagymát.
  2. A káposztát vágjuk olyan vékony szeletekre, amilyenre csak tudjuk. Rakjuk a hagymához, a megpucolt, cikkekre vágott almákkal együtt. Sózzuk meg, alaposan keverjük össze.
  3. A vizet, almalevet, cukrot, illetve almaecetet egy tálban összekeverjük, és a káposztára öntjük. Hintsük meg a köménymaggal.
  4. Forraljuk fel, majd kis lángon lefedve, pároljuk puhára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 53x33x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sült hús zöldségekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
sertéslapocka 2.5 kg
2 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
cayenne bors 1 teáskanál
szerecsendió 0.5 kávéskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
sertészsír 2 ek
víz 125 ml
vöröshagyma 1 nagy fej
babérlevél 3 db
karfiol 1 közepes fej
sárgarépa 3 nagy db
olívaolaj 4 ek
1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
zöldbab 30 dkg
1 csipet
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
vöröskáposzta 0.5 közepes fej
alma 2 közepes db
1 teáskanál
víz 125 ml
almalé 125 ml
cukor 6 dkg
almaecet 80 ml
köménymag 0.5 kávéskanál