r
Nosalty Logó

Középkori lakoma: székfüves gyesznó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Középkori lakoma: székfüves gyesznó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1246.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés sós vízben feltesszük főni a húst. Ha forr, leszedjük a habot. Hozzáöntjük a bort, beletépkedjük a kenyeret, hozzáadjuk a szegfűszeget, ízlés szerint borsot.
  2. Ha már puhul a hús, hozzáadjuk a kockára vágott almát és körtét, a mazsolát és a mandulát. Tovább főzzük. Ha puha a hús, kivesszük. Serpenyőben zsíron átsütjük, míg piros kérget nem kap.
  3. A mártást besűrítjük, ízlés szerint áttörjük. Áttörés nélkül is jó.
  4. A főzés végén adjuk hozzá a sáfrányt, ha van. Mellé kölödert készítsünk és zöldborsót.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2073
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Középkori lakoma: székfüves gyesznó
8zsuzsa8 210 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...