Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell sült zöldségekkel és borsmártással

Csirkemell sült zöldségekkel és borsmártással
Csirkemell sült zöldségekkel és borsmártással
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas étellel kényeztetem a családomat a borongós őszi és téli napokon. Hetente kérik, hogy készítsem el ezt a színes, finom köretet, natúr csirkemellel és mennyeien selymes borsmártással. Attól függően, hogy mit találok szépnek a piacon, készülhet bármilyen zöldségből - a lényeg, hogy hazai és szezonális legyen!

hozzávalók / 4 adag

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült zöldségek

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd azonos méretű kockákra vágjuk, illetve a hagymákat fél-gerezdekre.
  2. Sütőzacskóba töltjük az olajat, a mézet és a fűszereket, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és jól összerázzuk. Amennyiben nincsen sütőzacskónk, ezt a műveletet egy tálban is elvégezhetjük, a sütés első 20-30 percére pedig alufóliával fedjük le a tepsit. Öntsünk egy pohár vizet a tepsi aljára (a sütőzacskó alá, hogy ne égjen oda; alufóliás sütés esetén pedig a zöldségekre). Szurkáljuk meg a sütőzacskót, és süssük 180 fokon, amíg meg nem puhulnak a zöldségek- a vizet szükség esetén pótoljuk-, majd vágjuk szét a sütőzacskót, illetve vegyük le a fóliát a tetejéről, és süssük tovább 10-20 percig, amíg enyhén meg nem pirulnak a zöldségek. Ez idő alatt érdemes 1x-2x átkeverni, hogy egyenletes színt kapjon a köret. Sütőzacskóban elkészítve finomabb és egészségesebb is!

Csirkemell

  1. Mossuk meg a csirkemelleket, töröljük szárazra, majd vágjuk vékony szeletekre. A szeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, vagy szórjuk meg sültcsirke-fűszersóval.
  2. Kevés olajban vagy kókuszzsírban süssük meg őket (közepesen erős lángon, oldalanként kb. 2-3 perc alatt).

Tejszínes borsmártás

  1. Forró olajon pirítsuk meg a borsszemeket, majd adjuk hozzá a többi fűszert is. Szórjuk meg a liszttel, és keverjük össze, a tűzről levéve pedig adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk össze.
  2. Ízlés szerint még tejjel, vízzel hígíthatjuk, őrölt borssal fűszerezhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 989
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Chili Chef

Mióta szakács: 2016.10.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sült gyökérzöldségek, Sült zöldségek, Sült csirkemell, Sült csirkemell zöldségekkel, Zöldséges csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

495
sárgarépa 50 dkg
cékla 50 dkg
csicsóka 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
olívaolaj 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kókuszzsír 2 ek
olívaolaj 1 ek
négyszínű bors 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
mustár 1 kávéskanál
1 kávéskanál
főzőtejszín 200 ml
finomliszt 1 csapott ek