r
Nosalty Logó

Csirkemell sült zöldségekkel és borsmártással

NS
Csirkemell sült zöldségekkel és borsmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

505
Kalória
34.8g
Fehérje
45.4g
Szénhidrát
21g
Zsír
427.6g
Víz
108.8g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
25.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Összesen 2013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    427.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7042.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    4041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1710.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3965 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 2013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Sült zöldségek

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd azonos méretű kockákra vágjuk, illetve a hagymákat fél-gerezdekre.
  2. Sütőzacskóba töltjük az olajat, a mézet és a fűszereket, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és jól összerázzuk. Amennyiben nincsen sütőzacskónk, ezt a műveletet egy tálban is elvégezhetjük, a sütés első 20-30 percére pedig alufóliával fedjük le a tepsit. Öntsünk egy pohár vizet a tepsi aljára (a sütőzacskó alá, hogy ne égjen oda; alufóliás sütés esetén pedig a zöldségekre). Szurkáljuk meg a sütőzacskót, és süssük 180 fokon, amíg meg nem puhulnak a zöldségek- a vizet szükség esetén pótoljuk-, majd vágjuk szét a sütőzacskót, illetve vegyük le a fóliát a tetejéről, és süssük tovább 10-20 percig, amíg enyhén meg nem pirulnak a zöldségek. Ez idő alatt érdemes 1x-2x átkeverni, hogy egyenletes színt kapjon a köret. Sütőzacskóban elkészítve finomabb és egészségesebb is!

Csirkemell

  1. Mossuk meg a csirkemelleket, töröljük szárazra, majd vágjuk vékony szeletekre. A szeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, vagy szórjuk meg sültcsirke-fűszersóval.
  2. Kevés olajban vagy kókuszzsírban süssük meg őket (közepesen erős lángon, oldalanként kb. 2-3 perc alatt).

Tejszínes borsmártás

  1. Forró olajon pirítsuk meg a borsszemeket, majd adjuk hozzá a többi fűszert is. Szórjuk meg a liszttel, és keverjük össze, a tűzről levéve pedig adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk össze.
  2. Ízlés szerint még tejjel, vízzel hígíthatjuk, őrölt borssal fűszerezhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezzel az egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas étellel kényeztetem a családomat a borongós őszi és téli napokon. Hetente kérik, hogy készítsem el ezt a színes, finom köretet, natúr csirkemellel és mennyeien selymes borsmártással. Attól függően, hogy mit találok szépnek a piacon, készülhet bármilyen zöldségből - a lényeg, hogy hazai és szezonális legyen!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...