r
Nosalty Logó

Májjal töltött krumplifánk gombamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Májjal töltött krumplifánk gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Összesen 1580 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Összesen 9478 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Összesen 326 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2902 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1580 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    831 g
  • Telített zsírsav
    556 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17491 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3400 micro
  • Kolin:
    1675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17412 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 9478 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Elkészítés

Máj

  1. A májat megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a májat. Ízesítjük borssal, majorannával. Puhára főzzük, a végén sózzuk, és hagyjuk kihűlni.

Fánk

  1. A burgonyát megmossuk, felrakjuk főzni. Ha megfőtt, a héjától megszabadítjuk, és burgonyanyomón áttörjük.
  2. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  3. A lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgákat, a sót, a tört burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és 40 percig meleg helyre tesszük keleszteni.
  4. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, képzeletben megfelezzük, és az alsó felébe a májból kis halmokat rakunk (az olajos szaft nélkül), majd a felső részét a tésztának ráhajtjuk, és körbenyomkodjuk a májkupacokat. Fánkszaggatóval kiszúrjuk. A másik cipóval is ugyanígy járunk el.
  5. Forró olajban kisütjük.

Gombamártás

  1. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borssal, rozmaringgal, ételízesítővel ízesítjük. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. A tejszínnel elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a gombát, majd hozzáadjuk a tejfölt is.

Sütés, tálalás

  1. A kisült fánkokat tányérra rakjuk, leöntjük a gombamártással, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3040
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Májjal töltött krumplifánk gombamártással
Kovács Györgyi 57 recept

Természetesen ez a recept is a Nagyi receptes könyvéből való. Bár nála az elnevezés: "elő vagy vacsorai étel Edit nénitől". Nála a töltelék velő, pörkölt, sonka, sült hús darálva. Nekem így májjal tetszik.

Hozzászólások

Gabys

Kedves Györgyi, ez egy eszméletlenül jól hangzó ötletes recept. Feltétlenül ki fogom próbálni! Megirom majd a végeredményt:) Köszi, kellemes hétvégét! Gabi

Kovács Györgyi

Kedves Gabi! Köszönöm!!! Nem fogod megbánni,ha kipróbálod.Kíváncsian várom a véleményedet! Üdvözlettel:Györgyi :)

Eva67M

Kedves Györgyi, Fantasztikusra sikerült köszönöm a receptet, Éva

Kovács Györgyi

Egészségetekre!!!Nagyon örülök,hogy ízlik! Üdvözlettel:Györgyi

pberni

Elkészítettem ma, brutál jó :) köszönöm a receptet, elmentettem :)

Kovács Györgyi

Nagyon örülök,hogy ízlett! :) Nagyon szívesen és egészségetekre!! Üdvözlettel:Györgyi

Hozzávalók

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek