Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas burgonyafánk

Vajas burgonyafánk
Vajas burgonyafánk
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom köret, de szeretjük magában fokhagymás tejföllel, sajttal is.

hozzávalók / 5 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meglangyosított tejbe elkeverjük a csipet cukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, tojásokkal, krumplival és a vajjal. Hozzáadjuk az élesztős tejet.
  3. Jól kikeverjük. 1 órát kelesztjük.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat vagy zsírt, majd a tésztából evőkanállal (én fagylaltos kanalat használtam) beleszaggatjuk a fánkokat.
  5. Egyszerre csak 4-5-darabot, hogy kényelmesen meg tudjuk forgatni őket. Oldalanként kb. 1 perc alatt aranybarnára sül.
  6. Papírszalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 029
elküldve: 12
receptkönyvben: 274
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olajban sült krumplis fánk, krumplifánk, burgonyás fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

verne57
verne57 Mon, 2013-08-26 17:18

FŐTT KRUMPLIVAL SOKKAL FINOMABB, ÉS UGY AZ IGAZ KRUMPLIS FÁNK .PLUSZ HAGYNI KELL EGY KIS IDŐRE KELNI

523
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
vaj 3 dkg
tojás 3 db
1 teáskanál
cukor 1 csipet