Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis fánk ahogy Kisvikica készíti

Krumplis fánk ahogy Kisvikica készíti
Krumplis fánk ahogy Kisvikica készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk szinte mindenütt lehet kapni az utcán krumplis, káposztás, lekváros és sűrített tejes változatát, itt Ukrajnában, és Oroszországban is nagyon közkedvelt étel, a húsos változatról már nem is beszélve, remélem nektek is ízleni fog!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit szépen bedagasztjuk, majd egy konyharuhával letakarjuk, és kb 1 órát kelesztjük.
  2. A meghámozott, felkockázott krumplit enyhén sós vízben odatesszük főni.
  3. Ha már jó puha a krumpli, leöntjük róla az összes vizet, befűszerezzük, és még meleg megtörjük (fontos, hogy ne legyen csomós, illetve jól el legyen keverve a fűszer).
  4. A fánktésztát kinyújtjuk kb 1 centi vastagra, és kiszaggatjuk a fánkokat.
  5. Megtöltjük a krumplival, és hagyjuk állni kb 20 percet.
  6. Ezután forró, bő olajban szép aranyszínűre sütjük.

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 420
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Krumplis fánk ahogy nálunk szokás, pirog, krumplitöltelékes fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Wed, 2013-01-16 06:31

Szia!
Érdekelne, hogyan töltöd meg a fánkokat, kettőt egymásra nyomkodsz, vagy egyet összehajtasz egymásra? És a krumpli ha melegen kerül a tésztára, akkor nem nyúlik meg?
köszi előre is

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Wed, 2013-01-16 19:36

szia, csak félbehajtom, és ha csak meleg a krumpli nem nyúlik meg a tészta, viszont ha nem elég száraz akkor igen, a krumplinak nem szabad lágynak lenni és akkor jó lesz
(hamarosan felteszek egy hússal töltött nálunk népszerű utcán kapható finomságot is)

Baba02
Baba02 Mon, 2013-01-14 17:22

Szia!
Engem pedig a húsos változat is érdekelne!Köszi

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Mon, 2013-01-14 18:27

szia, a húsos fánk tésztája ugyanez, a töltelékhez pedig darált húst és hagymát felpirítunk kicsit, nem kell teljesen készre, nyomunk bele 1 duci gerezd fokhagymát, illetve sóval, borssal, paprikával fűszerezzük
nálunk ezt nagyon vékonyra nyújtott tésztába töltik, jókora nagy fánkok lesznek belőle, több helyen lehet venni mint hot dogot, nagyon laktató, és melegen az igazi

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Mon, 2013-01-14 18:21

szia, a sűrített tejes változatba kevesebb só kell, illetve a lényeg a töltelék, ami karamellizált sűrített tej, mert az elég sűrű és szilárd ahhoz, hogy nyugodtan betölthessük vele a fánkokat, és persze nem folyik ki belőle, remélem ízleni fog :)

767
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
víz 1.5 dl
vaj 5 dkg
cukor 10 dkg
1 ek
instant élesztő 1 tasak
burgonya 6 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 dl