Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos-céklás zöldségek csirkemellel

Magos-céklás zöldségek csirkemellel
Magos-céklás zöldségek csirkemellel
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gombhoz keresett kabát: vásárlás közben megláttam egy nagy láda céklát, és hirtelen legyőzhetetlen vágyat éreztem egy jó kis céklás valami iránt. Megvettem, hazafelé átgondoltam, hogy az otthoni alapanyagokból milyen körítést lehetne összedobni a céklához, és ez lett belőle. Férfiak is megeszik - tapasztalat. :)

hozzávalók / 2 adag

Zöldségköret

Sült csirkemellkockák

Bazsalikomos saláta

ajánlat

Tipp: Ha valaki szereti a mozzarellagolyókat, bátran tegyen azt is a salátához.

A hús fűszerezését pedig alakítsa mindenki az ízléséhez. Én most garam masala lázban égek épp, ezért írtam ezt, de klassz lehet egy egyszerű fokhagymás fűszerkeverékkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldségköret

  1. Meghámozzuk a zöldségeket, apró darabokra vágjuk őket (a szükséges "egyéni" sütési idővel arányosan a krumplit nagyobbacska, a cukkinit közepes, a céklát pedig kisebb kockákra), majd egy szűrőtálba tesszük, és leöblítjük őket. A feta sajtot is felvágjuk nagyon pici darabokra, majd félretesszük.
  2. A tiszta zöldségdarabkákat egy keverőtálba tesszük, ráöntjük az olajat, a vizet, fűszerezzük, majd rászórjuk a magokat is.
  3. A következő lépésben két opció közül lehet választani: 1. A zöldségekhez hozzáadjuk a feta sajtot, sütőzacskóba öntjük, tepsibe tesszük, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Javaslom, hogy legkésőbb 40 perc lejárta után öntsük bele óvatosan a zöldségeket a tepsibe, és pirítsuk még legalább 10-15 percig. Arra figyeljünk, hogy a cékla nem puhul meg annyira (és talán ettől igazán jó), úgyhogy elsősorban a krumplin teszteljük, hogy kész van-e már az ételünk. 2. A zöldségeket a fetasajttal egy nagy teflonos serpenyőbe (vagy wokba, kinek hogy) öntöm, és először nagy lángon, időnként megkeverve 15 percig, majd kis lángon, fedővel, időről időre a zöldségeket óvatosan megforgatva sütjük/pároljuk addig, ameddig kész nem lesz. :) Nekem kb. összesen 30 perc így. Tipp: az utosó 5 percben már ne tedd vissza a fedőt, hadd piruljon még valamennyit. Én a 2. verziót preferálom, de csak azért, mert így gyorsabb egy picit (hamarabb lehet belőle enni :)).

Sült csirkemellkockák

  1. Amíg rotyog a zöldség az egyik serpenyőben, addig megmossuk, és felkockázzuk a csirkemellet, majd fűszerezzük. Személy szerint a sütésálló fűszereket én jobban szeretem még a nyers húson kézzel eloszlatni, mert egyrészt ez egy vicces elfoglaltság a maga módján (komolyan), másrészt így megvan bennem annak a tudata, hogy kb. egyenlő arányban részesül minden húskocka a fűszerekből. De ez szokás kérdése, minden bizonnyal elég akkor is a fűszereket rászórni, amikor már feltettük sülni a húst.
  2. Egy teflonos serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobáljuk a húst, fűszerezzük, ha addig még nem tettük meg, és állandó kevergetés mellet megsütjük. Szerintem úgy jó ez a rendkívül primitív sütési módszer, ha a kifehéredés után még egy kicsit (nem sokat) pirítjuk a húst, intenzívebb íze lesz.
  3. Ennyi. :)

Bazsalikomos saláta

  1. Megmossuk a salátaleveleket és a paradicsomot. A répát meghámozzuk, és megmossuk. A salátát ízlés szerinti méretre tépkedjük, a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a répát lereszeljük. Ezeket mind összekutyuljuk.
  2. A friss bazsalikomot, ha azt használunk, apróra vágjuk, és összekeverjük a zöldségekkel. Szárított bazsalikomot nem kell darabolni, azt csak szórjuk. :) A salátához hozzáadjuk a lenmagot, azzal is összekeverjük.
  3. Ezek után én még szoktam egy kis borsot tenni rá, lehet sózni, esetleg fokhagyma granulátumozni, ha valaki szereti. Nekünk általában elég a bazsalikom egy kis borssal.
  4. Eztán már csak tálalni kell. Jó étvágyat! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 987
elküldve: 3
receptkönyvben: 189
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabus

Mióta szakács: 2014.02.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csudafinom magos-céklás zöldségkavalkád, céklás burgonyás egytálétel, cékla csirkemellel és zöldségekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Tue, 2017-06-20 15:12

Nem hiányzik a salátáról valami öntet? Egyébként ma elkészítettem, a hús és a párolt vegyes zöldség is finom volt, én wok-ban készítettem, sajt nélkül, mert nem volt itthon. De a salátára tettem pici sót, kevés balzsamecetet és pár csepp olívaolajat. Az előkészület tovább tart, mint az elkészítése.

1636
cékla 1 db
burgonya 4 db
cukkini 1 közepes db
feta sajt 15 dkg
napraforgómag 3 ek
lenmag 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
köménymag 1 kávéskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
garam masala 0 ízlés szerint
jégsaláta 1 közepes fej
paradicsom 3 közepes db
lenmag 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 közepes db