r
Nosalty Logó

Csirkés saláta

Jolán
Csirkés saláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A fűszerekhez

600
Kalória
37.7g
Fehérje
54.6g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
417.5g
Víz
95.8g
Koleszterin
6g
Rost
20.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A fűszerekhez

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A fűszerekhez

Összesen 2408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A fűszerekhez

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    417.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    745 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6620.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    3542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    684 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2981 micro
  • β-karotin
    13123 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    4477 micro
Összesen 2408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    435 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Olajat serpenyőben felhevítjük, beletesszük a kis kockákra, (csíkokra) vágott húst, fehéredésig sütjük, majd ráőröljük a borsot és magas lángon megpirítjuk folyamatos kevergetés mellett.
  2. Közben a tésztát kifőzzük és lecsepegtetjük.
  3. A zöldségeket összevágjuk, répát durvára reszeljük. Nagy tálba tesszük és finoman átkavarjuk.
  4. A lepirított húsra ráöntjük a kefirt/tejfölt és összeforraljuk, közben ízesítjük a fűszerekkel (oreganó, kakukkfű, só) Ez kb 1-2 perc
  5. Miután elzárjuk a gázt alatta belepréseljük a 3 gerezd fokhagymát és a 2 kanál mézet. Átkeverjük.
  6. Ezután belekeverjük a kifőtt tésztát és kicsit hagyjuk hűlni.
  7. Fontos, hogy a ragut és a zöldségeket közvetlen tálalás előtt keverjük össze és ekkor kerüljön rá a fél citrom leve is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ebben a kánikulában nem kívánjuk a fajsúlyos ételeket, így gyakran készítek ilyen jellegű salátákat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...