r
Nosalty Logó

Ludas pite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Ludas pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Összesen 2472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    6168 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9096.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2593 mg
  • Nátrium
    4305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3862 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    2528 micro
  • β-karotin
    37006 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2186 micro
Összesen 2472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Elkészítés

az édesburgonya püréhez

  1. A sütőt begyújtjuk. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk.
  2. Forró sütőbe rakva puhára sütjük (230 C-on 20 perc).
  3. A vajat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a forró burgonyát, krumplitörővel pürésítjük. Belerakjuk a villával megtört fetát, a joghurtot, a paprikát, a cayenne borsot meg a sót, és jól kikeverjük.

a húsos réteghez

  1. Amíg a krumpli sül, elkészítjük a zöldségeket. A libazsíron pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, sárgarépát, meg a finomra vágott fokhagymát.
  2. Rakjuk bele a felaprított fodros kelt, sózzuk, hintsük rá a kakukkfüvet. Pici vízzel felöntve (0,5 dl) lefedve 8-10 percig pároljuk. Adjuk hozzá a zöldborsót, kukoricát meg a brokkolit, és pároljuk további 5 percig.
  3. A falatnyira vágott libasülttel csak összemelegítjük.

a tetejére

  1. A krumplipüré 1/3-át egy mély pités tál aljába simítjuk, rákanalazzuk a húsos-zöldséges keveréket, majd a maradék pürével bevonjuk a tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7059
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta szemeztem ehhez hasonló pásztorpitékkel, amik édesburgonyával készülnek, de mind olyan furcsán hangzott. Aztán volt itthon egyszerre feta sajt meg édesburgonya, és kipróbáltam, milyen a két íz kombinálva. Szerintem nagyon hasonlít a hagyományos burgonyapüréhez. Így már bele mertem vágni a maradékmentő pitébe is.

Hozzávalók

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?