Coq au vin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
375g csirke548 kcal
-
63g száraz vörösbor51 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
64g gomba14 kcal
-
156g sonkahagyma57 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
970
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
250g száraz vörösbor205 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
256g gomba55 kcal
-
624g sonkahagyma227 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
7 kcal
-
55g vaj394 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3873
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
44.8g csirke66 kcal
-
7.5g száraz vörösbor6 kcal
-
14.9g szárnyas alaplé1 kcal
-
20 kcal
-
7.7g gomba2 kcal
-
18.6g sonkahagyma7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
117
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 422.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1042 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
970
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.9 g
Zsír
-
Összesen 269.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 973 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5326.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 2524 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1689.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 790 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4169 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
3873
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 125 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dl száraz vörösbor
-
5 dl szárnyas alaplé
-
10 dkg füstölt szalonna
-
16 kis db gomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 dkg passzírozott paradicsom
-
55 g vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkét feldaraboljuk: szárnyak, mellek, combok (a farhát részt eltesszük alaplé főzéshez) és sózzuk, borsozzuk.
- A vaj felét egy nagyobb átmérőjű lábasban (amiben kényelmesen elfér a hús) felhevítjük, beletesszük a csirkedarabokat és többször megforgatva megpirítjuk, minden oldalról.
- Hozzáadjuk a szalonnát és a megpucolt, de egészben hagyott hagymafejeket.
- Kb. 10 perc elteltével mehetnek bele a megtisztított gombafejek és az egészen finomra vágott fokhagymák. lefedve pároljuk néhány percig, amíg a gomba levet ereszt.
- Átforgatjuk a húsokat a párolólében, majd hozzáadjuk a lisztet, a paradicsomot, a bort és a cukrot. Felforraljuk.
- Felöntjük az alaplével, ismét felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön a lé.
- Kb. 50 perc alatt puhára főzzük a húst.
- A lábasból kiszedjük a zöldségeket, szalonnát és a húst. A főzőlevet összeturmixoljuk a maradék vajjal.
- A gombával, hagymával és szalonnával körítve, a mártással meglocsolva, friss, ropogós bagette kíséretében tálaljuk a borban főtt csirkét. (Készült Shaun Hill receptje alapján, ebből a könyvből.)
- Receptkönyvben: 422
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 43633
- Feltöltés dátuma: 2008. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Klasszikus francia húsétel. Eredetileg, ahogy a neve is utal rá (coq), kakasból készül. Mára azonban elterjedt más szárnyasok használata is, úgy mint a csirkéé vagy szerencsésebb esetben a gyöngytyúké. Amennyiben egy egész kakashoz jutnánk, és igazi coq au vin készítésére adnánk fejünket, úgy számolnunk kell a kakashús előzetes, akár több napon át tartó, pácolásával és a megnövekedett főzési idővel egyaránt. Részletes leírás a coq au vin történetéről, eredetéről itt olvasható.