r
Nosalty Logó

Spenótos és borsós tofu rakott csirkével

katica32
Spenótos és borsós tofu rakott csirkével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

1046
Kalória
91.7g
Fehérje
24g
Szénhidrát
63.7g
Zsír
343.7g
Víz
201.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Összesen 1046 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Összesen 4185 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Összesen 156 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1488 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    3397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8449 micro
Összesen 1046 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    366.7 g

Zsír

  • Összesen
    255 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16253.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    5951 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    3801 mg
  • Nátrium
    5332 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1374.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2126 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    13587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33796 micro
Összesen 4185 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Rakott csirke

  1. A csirkemell filét kis darabokra vágjuk, sózzuk, kis olajon átpirítjuk.
  2. Elkészítjük a besamel mártást. Azaz az olajból, lisztből rántást csinálunk, majd fűszerezzük a borssal és a fokhagymával. Felöntjük a tejjel, sózzuk, sűrűsödésik főzzük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Hőálló tálban rétegezzük. Alulra teszünk egy réteg húst, majd sonkát teszünk rá. A besamel egy részével leöntjük, megszórjuk egy kis sajttal. Így folytatjuk, amíg el nem fogy. Nekem két ilyen réteg lesz belőle. A tetejére a maradék sajtot szórjuk.
  5. Sütőbe tesszük, és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.

Spenótos és borsós tofu

  1. 2 részben készítjük el a köretet. A fűszerek és az olaj mennyiségeit úgy adtam meg, hogy mindent fele-fele arányban kell felhasználnunk, mivel külön csináljuk a borsós és a spenótos tofut. A tofut felkockázzuk. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor olvasszuk fel teljesen. Ha frisset, akkor tisztítás után dobjuk forró vízbe 1-2 percre, majd vegyük ki, mossuk le hideg vízzel, és vágjuk apróra (pl. botmixerrel).
  2. Kis olajra szórjuk a mustármag felét, borsot, kurkumát, római köményt és 2 zúzott fokhagymát. Amikor a mustármagok elkezdenek pattogni, azonnal rátesszük a spenótot. Átforgatjuk a fűszereken, majd jöhet hozzá a tofu fele.
  3. Miután átmelegedett az egész, kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, és kész is.
  4. A folyamat elejét megismételjük, azaz kis olajra tesszük a fűszereket, annyi változtatással, hogy ebbe 1 fokhagyma kell. Ha pattog a mustármag, rátesszük a borsót. Kicsit pároljuk fedő alatt, amíg a borsó megpuhul. Majd jöhet hozzá a tofu. Átmelegszik, és készen van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

A köret indiai étel, ami önmagában is megfelelő annak, aki nem eszik húst. Én ezzel a hússal szoktam elkészíteni, és isteni. Érdemes kipróbálni. És egy nagyon rövid történet még. Egy nagyon régi barátnőm imádja ezt az ételt, ezért ha készítem, mindig ő jut eszembe. Így ezt a receptet a régi idők emlékére, Krisztának ajánlom szeretettel! :)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek