r
Nosalty Logó

Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával

Castellum Hotel Hollókő****
Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Burgonyás derelye

Továbbá

687
Kalória
44.2g
Fehérje
58.3g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
260.2g
Víz
135.7g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Burgonyás derelye

Továbbá

Összesen 687 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Burgonyás derelye

Továbbá

Összesen 6861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Burgonyás derelye

Továbbá

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    496 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 687 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    441.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8099.1 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    676 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    792 mg
  • Foszfor
    4756 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    583.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    1871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    14103 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3509 micro
Összesen 6861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

Burgonyás derelye

  1. A marhapofahúst húslevesnek elkészítjük, majd apróra vágjuk, metélőhagymát, sót, libazsíron sült hagymát, petrezselymet, finomra őrölt borsot adunk hozzá.
  2. A libatepertőt felaprítjuk, megpirítjuk. Puffasztott amaránt magot keverünk hozzá.
  3. A derelyét elkészítjük. Főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a hozzávalókat, és összegyúrjuk. A tésztákat ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnénk. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
  4. 2-3 perc alatt kifőzzük, majd az amaránttal összekevert libatepertő morzsában a derelyéket megforgatjuk.
  5. A vargányagombát megmossuk, vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, friss borssal, fokhagymaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha ínyencek szeretnétek lenni, akkor az általam készített hagymalekvárból is tálalhattok mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 5 p

Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva. Oláh Zoltán mesterséf ezúttal egy csodálatos, extra tavaszi fogást mutat nektek: burgonyás batyukat készít, omlós marhapofával és ízletes vargányával megtöltve. Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...