r
Nosalty Logó

Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Castellum Hotel Hollókő****
Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Burgonyás derelye

Továbbá

Összesen 687 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Burgonyás derelye

Továbbá

Összesen 6861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Burgonyás derelye

Továbbá

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    496 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 687 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    441.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8099.1 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    676 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    792 mg
  • Foszfor
    4756 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    1871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    14103 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3509 micro
Összesen 6861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 151 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Burgonyás derelye

Továbbá

Elkészítés

Burgonyás derelye

  1. A marhapofahúst húslevesnek elkészítjük, majd apróra vágjuk, metélőhagymát, sót, libazsíron sült hagymát, petrezselymet, finomra őrölt borsot adunk hozzá.
  2. A libatepertőt felaprítjuk, megpirítjuk. Puffasztott amaránt magot keverünk hozzá.
  3. A derelyét elkészítjük. Főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a hozzávalókat, és összegyúrjuk. A tésztákat ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnénk. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
  4. 2-3 perc alatt kifőzzük, majd az amaránttal összekevert libatepertő morzsában a derelyéket megforgatjuk.
  5. A vargányagombát megmossuk, vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, friss borssal, fokhagymaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha ínyencek szeretnétek lenni, akkor az általam készített hagymalekvárból is tálalhattok mellé.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 544
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Castellum Hotel Hollókő**** 5 recept

Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva. Oláh Zoltán mesterséf ezúttal egy csodálatos, extra tavaszi fogást mutat nektek: burgonyás batyukat készít, omlós marhapofával és ízletes vargányával megtöltve. Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva.

Hozzávalók

Burgonyás derelye

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!