Puffasztott amarant
929 kcal
Amarántos szivar
233 kcal
Céklás tofu
649 kcal
Datolyás amarántkása
483 kcal
Quinoás rakott brokkoli
Leírás
Az amaránt, vagy más néven disznóparéj a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. Közép-Amerika népei már 5-6000 évvel ezelőtt kenyérgabonaként termesztették. Az amaránt a gabonáknál sokkal több fehérjét tartalmaz, valamint jelentős a magnézium, vas, és kalcium tartalma is. Az egész magból a hajdinához hasonló köretet készíthetünk; lisztjét kenyerekhez, különböző süteményekhez, linzerekhez használhatjuk; puffasztott állapotban pedig a reggeli joghurtba keverve fogyaszthatjuk. Ritkábban sütéshez vagy főzéshez is használják az puffasztott amarantot.
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
100 g Puffasztott amarant
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok