Puffasztott amarant

Puffasztott amarant

Leírás

Az amaránt, vagy más néven disznóparéj a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. Közép-Amerika népei már 5-6000 évvel ezelőtt kenyérgabonaként termesztették. Az amaránt a gabonáknál sokkal több fehérjét tartalmaz, valamint jelentős a magnézium, vas, és kalcium tartalma is. Az egész magból a hajdinához hasonló köretet készíthetünk; lisztjét kenyerekhez, különböző süteményekhez, linzerekhez használhatjuk; puffasztott állapotban pedig a reggeli joghurtba keverve fogyaszthatjuk. Ritkábban sütéshez vagy főzéshez is használják az puffasztott amarantot.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

25 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.

Nosalty

További cikkek