r
Nosalty Logó

Sonkás pitetojások

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vérné Hegedűs Zsuzsanna
Sonkás pitetojások
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5227 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 333 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2527 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 5227 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket és a sütőport összekeverjük. Belemorzsoljuk a zsírt és a margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a sót. Összegyúrjuk, közben a tejfölt is beleadagoljuk. Az összegyúrt nagy gombócot félretesszük egy félórára pihenni a hűtőbe.

A töltelékhez

  1. Közben a sütőt bekapcsoljuk kb. 180 fokra, és elkészítjük a tölteléket. Keményre megfőzzük a három tojást, majd lehűtjük, megpucoljuk és tojásszelővel felszeleteljük őket.
  2. A sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük.
  3. Ezután jól összekeverjük a sonkát, a sajtot, a tejfölt, a majonézes tormát és a fűszereket.
  4. A hűtőből elővesszük a tésztát, deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és páros számú 7-8 cm átmérőjű kört szaggatunk belőle pogácsaszaggatóval vagy bögrével.
  5. Minden második körre rápúpozunk egy-egy adag keveréket, és a tetejébe nyomunk egy-egy tojáskarikát, majd mindegyik kis "csomagot" lezárjuk az egyes körlapok párjával úgy, hogy az alsó és a fölső részt a szélén összenyomkodjuk, az alsó részt hajtva egy kicsit föl, az egészet ellapogatjuk, és tojásdad alakúra alakítgatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással a "tojásokat", és az előmelegített sütőben, 180 fokon (alsó-fölső beállítással) 30-40 perc alatt készre sütjük. Ebből a mennyiségből két tepsinyi, kb. 20-25 darab"tojás" lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 89
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vérné Hegedűs Zsuzsanna 1 recept

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek