Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás hallal töltött tészta

Káposztás hallal töltött tészta
Káposztás hallal töltött tészta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészítettem Bárányka Csirkecombok savanyú káposztával receptjét. Onnan megmaradt egy kevés savanyú káposzta, és nem tudtam mihez kezdjek vele.. Mi szeretjük a halat citromlével meglocsolva, ezért gondoltam savanyú-savanyú, hát a káposzta majd savanyítja a halat. De utána? Ez tűnt a legegyszerűbbnek, hogy tésztába tölteni, na meg a szalonna mániám. Persze, hogy abba kellett beletekerjem. Az édesburgonya is finom úgy. Egy tepsiben letudtam a köretet is. Szerintem sima burgonyával is finom lehet.

hozzávalók / 4 adag

A tötelékhez

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelékhez

  1. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát. A káposztát, ha nagyon savanyú, akkor öblítsük le, és vágjuk kicsit össze, hogy ne legyenek méteres szálak. Adjuk a hagymához, pároljuk puhára.
  2. A halat alaposan csepegtessük le, keverjük össze a káposztával, meg a chilipehellyel.

Továbbá

  1. A tésztát főzzük ki. Töltsük meg a káposztás hallal. A bacont vágjuk félbe, és egy fél darabbal tekerjünk be egy töltött tésztát, fogvájóval rögzítsük. Rakjuk egy lapos tepsibe, amit kikentünk a 2 ek. olajjal. Szalonna helyett, meglocsolhatjuk tejföllel is.
  2. Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsot tekerünk rá. Betekerjük a baconcsíkokba. A szalonna itt is elhagyható, anélkül is finom.
  3. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 43x33x2.5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: tészta
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tonhalas-baconös különlegesség, sült tonhalas tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

721
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
savanyú káposzta 20 dkg
tonhalkonzerv 30 dkg
chilipehely 0.5 teáskanál
kagylótészta 12 dkg
bacon 35 dkg
olívaolaj 2 ek
édesburgonya 1 db
0.5 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint