Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói perogy

Mexikói perogy
Mexikói perogy
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabban reggelente megnézem az "Eat street" c. műsort, ahol amerikai utca kajákat mutatnak be. Jó néhányuk megtetszik, és nagy valószínűséggel még aznap ott is díszeleg az ebédlőasztalon. Ez is egy ilyen étel. Gyakorlatilag a pirogot gondolták át a szakácsok. Nem nagyon emlékeztem, mit tettek bele, mert nagyon sokféle ízesítésben készítik, úgy sós, mint édes formában,- ezért nagyjából kigondoltam egy mexikói ízvilágot, és beletöltöttem a tésztába. Guacamoleval tálaltam. Ebből a mennyiségből kb. 30 tészta jött ki. Mondhatom, 4-5 tésztával nagyon jól lakik, aki megkóstolja.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztát legegyszerűbb robotgépben kikeverni. A liszthez hozzáadunk 1 dl forrásban lévő vizet, és keverjük, míg homogénné válik, olyan lesz, mint egy nedves homok. Ekkor pihentetjük 5 percig.
  2. Ha pihent, hozzáadunk szűk 0,5 dl hideg vizet, és addig keverjük, míg a tészta összeáll. Ekkor pihentetjük negyed órát, majd adunk hozzá egy teáskanálnyi olajat, kikeverjük, míg fényes tésztát kapunk, melyet fóliába csomagolva a hűtőbe teszünk legalább fél órára.
  3. Ha a tészta lehűlt, pihent, kicsit keményebb lett, akkor kinyújtjuk vékonyra, köröket vágunk ki belőle (itt 9,5 cm-es derelyekiszúrót használtam).
  4. A köröket ráfektetjük a derelyeformázóra, beletöltünk egy jó púpozott teáskanálnyi vagy csapott evőkanálnyi tölteléket, és összenyomjuk a formát, így a tészta szélei összeragadnak.
  5. Forró, sós vízben kifőzzük 3 perc alatt, majd olajon mindkét oldalát megpirítjuk.

Töltelék

  1. Az újhagymát, fokhagymát, gyömbért darálóban összeaprítjuk, és 2 kanál olajon odatesszük pirítani.
  2. Hozzáadjuk a frissen ledarált marhahúst.
  3. A fűszereket száraz serpenyőben megpirítjuk, összetörjük, és a húshoz adjuk. Meglocsoljuk BBQ szósszal, és kb. 5 percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett.
  4. Hozzákeverjük a kukoricát és a lereszelt sajtokat, és félretesszük teljesen kihűlni. Evvel töltjük a tésztát a fent leírt módon.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pierogi, pirog mexikói módra

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

447
durumliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
víz 1.5 dl
repceolaj 1 teáskanál
1 csipet
marha hátszín 30 dkg
repceolaj 2 ek
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
barbecue szósz 2 ek
gyömbér 1 kk
1 kávéskanál
bors 1 kk
koriandermag 1 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
chilipehely 1 kávéskanál
csemegekukorica 10 dkg
cheddar sajt 10 dkg
juhsajt 5 dkg