Libatepertő

Libatepertő

Leírás

Hízott liba bőrös hájából, olvasztási eljárással készült ter­mék. A libatepertő szabálytalan, változatos alakú, kí­vül barnáspiros, belül barnássárga színű, kívül ropogós, belül szivacsos állományú, jellegzetes ízű és illatú készítmény. A terméket a hízott liba feldolgozásakor, a libacomb és a libamell formázása során kapott, szabálytalan alakú, hússal kissé átszőtt, bőrös libahájból, valamint a zsírszövetből olvasztással állítják elő. A libatepertő a hízottliba-feldolgozás mellék­termékének tekinthető, melyet kenyérrel fo­gyasztunk. Jellegzetes ízének, állományának köszönhetően igen közkedvelt termék.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Libatepertő

fehérjetartalom

16 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

libatepertő?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?