Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis vadas leves zsemlegombóccal

Hamis vadas leves zsemlegombóccal
Hamis vadas leves zsemlegombóccal
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem véletlen hamis.:)) Nincs benne hús.:((

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A zsemlegombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megpároljuk a karikára vágott répákat. Meghintjük fűszerpaprikával, majd felöntjük kb 3 l vízzel.
  2. Beletesszük a felkockázott burgonyát, babérlevelet, hagymát és a zellert. Meghintjük borssal, sóval, pici őrölt köménnyel.
  3. Felkockázzuk a zsemlét, kissé megpirítjuk, majd leöntjük tejjel. Kihűtjük, és rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy jól összeálljon a massza.
  4. Apró gombócokat formázunk belőle, és beletesszük a levesbe. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt, és összeforraljuk.
  5. Citromlével ízesítjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 428
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1061 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös zöldségleves zsemlegombóccal, húsmentes tejfölös zöldségleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsófida
Zsófida Mon, 2015-09-28 08:04

Ez lett az egyik kedvenc levesem,már sokszor csináltam,köszi a receptet!

szaboadel
szaboadel Thu, 2013-04-11 13:33

Kedves Csilla!
Köszi a receptet, elmentettem, ki fogom próbálni, mivel nagyon szeretek új
dolgokkal, ízekkel kísérletezni és a vadas amúgy is az egyik kedvenc ételünk.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

367
burgonya 4 db
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 2 db
zeller 0.25 kis db
babérlevél 2 db
tejföl 2 dl
citromlé 10 csepp
mustár 1 ek
fűszerpaprika 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
víz 3 l
zsemle 2 db
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 dl
tojás 1 db
petrezselyem 0.5 ek