Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökgombóc leves

Tökgombóc leves
Tökgombóc leves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs is annál jobb, mint a kertben leszedett zöldségekből készíteni egy nyárias könnyű ételt. Most a tökre esett a választás.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk, majd kis gombócokat vájunk ki a húsából (lehet maggal együtt).
  2. A maradék tököt pedig lereszeljük.
  3. Besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
  4. Kinyomkodjuk a levét, majd a tökgombócokkal együtt a hagymával kicsit megdinszteljük.
  5. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és megfőzzük.
  6. Megszórjuk paprikával, kis borssal, kaporral, és ízlés szerint adunk hozzá ecetet.
  7. Kaporszárral díszíthetjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 107
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tökleves, gombócleves tökből, paradicsomos tökleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mohonc
Mohonc / mohonc Thu, 2012-07-12 21:39

Szia!
És a kivájt gombócokat mikor teszed bele? Vagy még történik velük valami?
Kösz!

159
közönséges tök 1 közepes db
paradicsom 1 kis db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ecet 2 ek
kapor 1 csokor
zöldség alaplé 1 l
vöröshagyma 0.5 közepes fej