r
Nosalty Logó

Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival

Hobbychef
Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

2206
Kalória
43.7g
Fehérje
174.6g
Szénhidrát
140.1g
Zsír
1057.3g
Víz
226.4g
Koleszterin
29.5g
Élelmi rost
86.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Liba és krumpli

  1. A combot betesszük egy dobozba, a bőrét rácsosan beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat, és betesszük a hűtőbe.
  2. Két nap után elővesszük a combot, áttesszük egy nyél nélküli serpenyőbe, mindkét oldalán megpirítjuk öt-öt percig, majd rákanalazzuk a zsírt, fűszerezzük, letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és 150 C fokon két órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a zsírral.
  3. Közben alaposan megmossuk a krumplikat, s úgy héjastul feltesszük előfőzésre.
  4. A két óra elteltével a combról levesszük a fóliát, tűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e már a hús, mellétesszük a krumplikat, a hőfokot megemeljük 180 C fokra, s még 20 percig sütjük, a vége felé grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok).
  5. Tálaláskor középre kerül a comb, s mellépakoljuk a köretet.
  6. A hús isteni lett. Bár újbort kellett volna inni - Ki Márton-napkor libát nem eszik, újbort nem iszik, egész évben éhezik, szomjazik -, azért fehérborral meglocsoltam a torkom.

Káposzta

  1. Egy száraz serpenyőben megpörköljük a köménymagot, rászórjuk a cukrot, majd karamellizálódás után rárakjuk a káposztát. Teszünk bele babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá még őrölt köményt, locsolunk rá a libazsírból, összekeverjük. Kis idő után beleöntjük a bort, s időnként keverve egyet rajta, megpirítjuk.

Sült gyümölcs

  1. A körtéket félbevágjuk, a szárát rajta hagyva, az almát gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk. A gyümölcsöket egy serpenyőbe rakjuk, szórunk rá cukrot, csorgatunk rá mézet, rátesszük a szegfűszeget. Megforgatjuk, locsolunk rá brandyt, és szép barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A combot Márton napján vettem, bepácoltam, majd alacsony hőfokon megsütöttem, mondhatni konfitáltam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek