Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival

Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival
Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival
170 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A combot Márton napján vettem, bepácoltam, majd alacsony hőfokon megsütöttem, mondhatni konfitáltam.

hozzávalók / 1 adag

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Szólj hozzá!

elkészítés

Liba és krumpli

  1. A combot betesszük egy dobozba, a bőrét rácsosan beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat, és betesszük a hűtőbe.
  2. Két nap után elővesszük a combot, áttesszük egy nyél nélküli serpenyőbe, mindkét oldalán megpirítjuk öt-öt percig, majd rákanalazzuk a zsírt, fűszerezzük, letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és 150 C fokon két órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a zsírral.
  3. Közben alaposan megmossuk a krumplikat, s úgy héjastul feltesszük előfőzésre.
  4. A két óra elteltével a combról levesszük a fóliát, tűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e már a hús, mellétesszük a krumplikat, a hőfokot megemeljük 180 C fokra, s még 20 percig sütjük, a vége felé grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok).
  5. Tálaláskor középre kerül a comb, s mellépakoljuk a köretet.
  6. A hús isteni lett. Bár újbort kellett volna inni - Ki Márton-napkor libát nem eszik, újbort nem iszik, egész évben éhezik, szomjazik -, azért fehérborral meglocsoltam a torkom.

Káposzta

  1. Egy száraz serpenyőben megpörköljük a köménymagot, rászórjuk a cukrot, majd karamellizálódás után rárakjuk a káposztát. Teszünk bele babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá még őrölt köményt, locsolunk rá a libazsírból, összekeverjük. Kis idő után beleöntjük a bort, s időnként keverve egyet rajta, megpirítjuk.

Sült gyümölcs

  1. A körtéket félbevágjuk, a szárát rajta hagyva, az almát gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk. A gyümölcsöket egy serpenyőbe rakjuk, szórunk rá cukrot, csorgatunk rá mézet, rátesszük a szegfűszeget. Megforgatjuk, locsolunk rá brandyt, és szép barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 079
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

libacomb brandys karamellizált almával és körtével, libacomb fehérboros káposztával, libacomb sült krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2207
libacomb 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
libazsír 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 2 szál
kakukkfű 3 szál
burgonya 4 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
savanyú káposzta 15 dkg
köménymag 1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fehérbor 1 dl
körte 2 db
alma 1 db
cukor 1 teáskanál
méz 2 teáskanál
szegfűszeg 2 db
brandy 20 ml