r
Nosalty Logó

Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 2206 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 2206 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 123 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 2206 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 2206 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Elkészítés

Liba és krumpli

  1. A combot betesszük egy dobozba, a bőrét rácsosan beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat, és betesszük a hűtőbe.
  2. Két nap után elővesszük a combot, áttesszük egy nyél nélküli serpenyőbe, mindkét oldalán megpirítjuk öt-öt percig, majd rákanalazzuk a zsírt, fűszerezzük, letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és 150 C fokon két órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a zsírral.
  3. Közben alaposan megmossuk a krumplikat, s úgy héjastul feltesszük előfőzésre.
  4. A két óra elteltével a combról levesszük a fóliát, tűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e már a hús, mellétesszük a krumplikat, a hőfokot megemeljük 180 C fokra, s még 20 percig sütjük, a vége felé grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok).
  5. Tálaláskor középre kerül a comb, s mellépakoljuk a köretet.
  6. A hús isteni lett. Bár újbort kellett volna inni - Ki Márton-napkor libát nem eszik, újbort nem iszik, egész évben éhezik, szomjazik -, azért fehérborral meglocsoltam a torkom.

Káposzta

  1. Egy száraz serpenyőben megpörköljük a köménymagot, rászórjuk a cukrot, majd karamellizálódás után rárakjuk a káposztát. Teszünk bele babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá még őrölt köményt, locsolunk rá a libazsírból, összekeverjük. Kis idő után beleöntjük a bort, s időnként keverve egyet rajta, megpirítjuk.

Sült gyümölcs

  1. A körtéket félbevágjuk, a szárát rajta hagyva, az almát gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk. A gyümölcsöket egy serpenyőbe rakjuk, szórunk rá cukrot, csorgatunk rá mézet, rátesszük a szegfűszeget. Megforgatjuk, locsolunk rá brandyt, és szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5711
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival
Hobbychef 738 recept

A combot Márton napján vettem, bepácoltam, majd alacsony hőfokon megsütöttem, mondhatni konfitáltam.

Hozzávalók

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!