r
Nosalty Logó

Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival

Hobbychef
Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

2206
Kalória
43.7g
Fehérje
174.6g
Szénhidrátok
140.1g
Zsír
1057.3g
Víz
226.4g
Koleszterin
29.5g
Rost
86.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Liba és krumpli

Káposzta

Sült gyümölcs

Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 2206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Liba és krumpli

  1. A combot betesszük egy dobozba, a bőrét rácsosan beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat, és betesszük a hűtőbe.
  2. Két nap után elővesszük a combot, áttesszük egy nyél nélküli serpenyőbe, mindkét oldalán megpirítjuk öt-öt percig, majd rákanalazzuk a zsírt, fűszerezzük, letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és 150 C fokon két órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a zsírral.
  3. Közben alaposan megmossuk a krumplikat, s úgy héjastul feltesszük előfőzésre.
  4. A két óra elteltével a combról levesszük a fóliát, tűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e már a hús, mellétesszük a krumplikat, a hőfokot megemeljük 180 C fokra, s még 20 percig sütjük, a vége felé grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok).
  5. Tálaláskor középre kerül a comb, s mellépakoljuk a köretet.
  6. A hús isteni lett. Bár újbort kellett volna inni - Ki Márton-napkor libát nem eszik, újbort nem iszik, egész évben éhezik, szomjazik -, azért fehérborral meglocsoltam a torkom.

Káposzta

  1. Egy száraz serpenyőben megpörköljük a köménymagot, rászórjuk a cukrot, majd karamellizálódás után rárakjuk a káposztát. Teszünk bele babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá még őrölt köményt, locsolunk rá a libazsírból, összekeverjük. Kis idő után beleöntjük a bort, s időnként keverve egyet rajta, megpirítjuk.

Sült gyümölcs

  1. A körtéket félbevágjuk, a szárát rajta hagyva, az almát gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk. A gyümölcsöket egy serpenyőbe rakjuk, szórunk rá cukrot, csorgatunk rá mézet, rátesszük a szegfűszeget. Megforgatjuk, locsolunk rá brandyt, és szép barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A combot Márton napján vettem, bepácoltam, majd alacsony hőfokon megsütöttem, mondhatni konfitáltam.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...