r
Nosalty Logó

Sült libacomb párolt lilakáposztával és szalvétagombóccal

Jenei Ági
Sült libacomb párolt lilakáposztával és szalvétagombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült liba

Szalvétagombóc

Párolt káposzta

Szósz

1912
Kalória
51.8g
Fehérje
119.2g
Szénhidrát
134.6g
Zsír
599.7g
Víz
256.4g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
41.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sült liba

Szalvétagombóc

Párolt káposzta

Szósz

Összesen 1912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sült liba

Szalvétagombóc

Párolt káposzta

Szósz

Összesen 7650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sült liba

Szalvétagombóc

Párolt káposzta

Szósz

Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    2512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    599.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    3506 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 1912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.3 g

Zsír

  • Összesen
    538.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    303 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15384.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    3014 mg
  • Nátrium
    10048 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    476.8 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    598 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    14022 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    6132 micro
Összesen 7650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

Sült liba

  1. A sült libához fokhagymát apróra vágjuk, az almát alaposan megmossuk és négybe vágjuk. A magas falú tepsit, vagy a kacsasütő edényt picit megolajozzuk, a libacombokat jól besózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Belerakjuk a tepsibe, a fokhagymát rászórjuk, mellérakjuk az almát és lefedjük.
  2. A sütőt 140 fokra előmelegítjük, és kb. 3,5 - 4 órát sütjük a libacombokat. Ha nem pirulna meg kellőképpen, akkor levesszük a fóliát és megpirítjuk.
  3. A szalvétagombóchoz zsemléket vagy a kenyeret kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ha megpuhult, rászórjuk a petrezselyemzöldet. A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat, és alaposan összekeverjük.
  4. Alufóliából levágunk 2 db kb. 35 cm hosszú darabot. Az egyiket megszórjuk liszttel és ráhalmozzuk a kikevert szalvétagombóc felét, rúd alakúra formázzuk, feltekerjük, az oldalait benyomkodjuk, majd megismételjük a tészta másik felével. Közben egy nagyobb lábosban vizet forralunk és ebben főzzük 25 percig fedő alatt, közben legalább egyszer megfordítjuk. Kivesszük a vízből, egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd levesszük róla az alufóliát és 1 ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
  5. A káposztát vékonyra lereszeljük. Nem kell előre besózni! Az olajat felforrósítjuk, hozzátesszük a cukrot, és egy picit karamellizáljuk. Ne kevergessük, finoman rázogassuk meg az edényt! Beletesszük a káposztát, alaposan összekeverjük az olajos karamellel és ízlés szerint megsózzuk. Beletesszük a köményt, a citrom levét és a bor egy részét. Lefedjük, és hagyjuk lassan párolódni. Néha keverjük meg, nehogy leégjen! Ha kevésnek találjuk a levét, akkor mindig kevés bort öntsünk alá, és készre pároljuk.
  6. A szószhoz a vizet felforraljuk, hozzárakjuk a leveskockát, a felkockázott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, az összenyomott fokhagymát és lassú tűzön forraljuk kb. 20 percet, amíg megpuhulnak a zöldségek, végül leturmixoljuk, és máris kész a csodálatos szósz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 240 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Édesapámtól, édesanyámtól és nagymamámtól tanultam meg főzni, sütni. Az ő receptjeiket használom, és ehhez gyűjtök folyamatosan újabb és újabb finomságokat. Párom és a gyerkőcök is nagyra értékelik ezeket az ízletes sülteket, süteményeket.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek