Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült libacomb párolt lilakáposztával és szalvétagombóccal

Sült libacomb párolt lilakáposztával és szalvétagombóccal
Sült libacomb párolt lilakáposztával és szalvétagombóccal
330 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapámtól, édesanyámtól és nagymamámtól tanultam meg főzni, sütni. Az ő receptjeiket használom, és ehhez gyűjtök folyamatosan újabb és újabb finomságokat. Párom és a gyerkőcök is nagyra értékelik ezeket az ízletes sülteket, süteményeket.

hozzávalók / 4 adag

Sült liba

Szalvétagombóc

Párolt káposzta

Szósz

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akik imádják a finom, ízletes sülteket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sült libához fokhagymát apróra vágjuk, az almát alaposan megmossuk és négybe vágjuk. A magas falú tepsit, vagy a kacsasütő edényt picit megolajozzuk, a libacombokat jól besózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Belerakjuk a tepsibe, a fokhagymát rászórjuk, mellérakjuk az almát és lefedjük.
  2. A sütőt 140 fokra előmelegítjük, és kb. 3,5 - 4 órát sütjük a libacombokat. Ha nem pirulna meg kellőképpen, akkor levesszük a fóliát és megpirítjuk.
  3. A szalvétagombóchoz zsemléket vagy a kenyeret kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ha megpuhult, rászórjuk a petrezselyemzöldet. A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat, és alaposan összekeverjük.
  4. Alufóliából levágunk 2 db kb. 35 cm hosszú darabot. Az egyiket megszórjuk liszttel és ráhalmozzuk a kikevert szalvétagombóc felét, rúd alakúra formázzuk, feltekerjük, az oldalait benyomkodjuk, majd megismételjük a tészta másik felével. Közben egy nagyobb lábosban vizet forralunk és ebben főzzük 25 percig fedő alatt, közben legalább egyszer megfordítjuk. Kivesszük a vízből, egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd levesszük róla az alufóliát és 1 ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
  5. A káposztát vékonyra lereszeljük. Nem kell előre besózni! Az olajat felforrósítjuk, hozzátesszük a cukrot, és egy picit karamellizáljuk. Ne kevergessük, finoman rázogassuk meg az edényt! Beletesszük a káposztát, alaposan összekeverjük az olajos karamellel és ízlés szerint megsózzuk. Beletesszük a köményt, a citrom levét és a bor egy részét. Lefedjük, és hagyjuk lassan párolódni. Néha keverjük meg, nehogy leégjen! Ha kevésnek találjuk a levét, akkor mindig kevés bort öntsünk alá, és készre pároljuk.
  6. A szószhoz a vizet felforraljuk, hozzárakjuk a leveskockát, a felkockázott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, az összenyomott fokhagymát és lassú tűzön forraljuk kb. 20 percet, amíg megpuhulnak a zöldségek, végül leturmixoljuk, és máris kész a csodálatos szósz.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 636
össznézettség: 24 122
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenei Ági

Mióta szakács: 2012.08.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

libasült vörösboros káposztával és zsemlegombóccal, sült libacombok párolt almás-boros káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1912
libacomb 4 közepes db
alma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 4 kk
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
zsemle 4 db
margarin 4 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db
tej 2 dl
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröskáposzta 1 kg
cukor 9 ek
olívaolaj 150 ml
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
1 kávéskanál
citromlé 1 citromból nyert
vörösbor 150 ml
víz 5 dl
leveskocka 1 db
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd