Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal

Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal
Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus Márton-napi libasült finomra hangolva.

hozzávalók / 2 adag

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Sütőzsiradék

A krumpligombóchoz
Minden fázishoz
  • 0
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  2. A vörös káposztát lereszeljük, majd a vajon megfuttatjuk. Fűszerezzük sóval-borssal-köménnyel. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
  3. A megfőtt burgonyát összetörjük, megvárjuk, míg lehűl.
  4. A libamell bőrös részét óvatosan beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben a bőrével lefelé alacsony hőfokon aranybarnára sütjük a rozmaringszálakkal, majd megfordítjuk, a lekapcsoljuk a gázt, és lefedve 12-13 percig pihentetjük.
  5. A megpárolt káposztához adjuk a mézet és a csíkokra vágott aszalt szilvát, és karamellizáljuk.
  6. A burgonyához hozzáadjuk a reszelt sajtot, lisztet, tojást és a fűszereket. Jól elkeverjük, majd apró gombócokat gyúrunk, és olajban néhány perc alatt kisütjük.
  7. A libamellet vékony szeletekre vágjuk, és a ropogós krumpligombóccal és mézes káposztával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 357
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült liba

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Messzi mama
Messzi mama Sun, 2018-11-11 15:21

A recept alapján a párolt káposzta lenyűgözően finom lett, a krumpligombócnál a 2 kanál zsemlemorzsa sorsa nem tudom mi lett,/ saját kútfőből/ a gombócokat kicsit nedves kézzel megfogva átforgattam a zsemlemorzsában ezután sütöttem ki az olajban. Köszönöm a receptet, máskor is elkészítem majd. A kacsacombokat is az eddig beváltak szerint sütöttem, mi a jobban átsült húsokat szeretjük.

whoopi
whoopi Sun, 2018-11-11 15:04

Lemaradt a liba sütésének lépése...épp a lényeg

2413
libamell 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
vöröskáposzta 1 kis db
vaj 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 ek
aszalt szilva 200 g
akácméz 2 ek
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek