r
Nosalty Logó

Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal

SPAR
Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

2413
Kalória
53.2g
Fehérje
192.3g
Szénhidrát
166.3g
Zsír
642.3g
Víz
305.3g
Koleszterin
21.8g
Élelmi rost
75.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Összesen 2413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Összesen 4826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Összesen 163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    642.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    2969 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 2413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    332.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    5938 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    3065 micro
Összesen 4826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A libamellhez

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  2. A vörös káposztát lereszeljük, majd a vajon megfuttatjuk. Fűszerezzük sóval-borssal-köménnyel. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
  3. A megfőtt burgonyát összetörjük, megvárjuk, míg lehűl.
  4. A libamell bőrös részét óvatosan beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben a bőrével lefelé alacsony hőfokon aranybarnára sütjük a rozmaringszálakkal, majd megfordítjuk, a lekapcsoljuk a gázt, és lefedve 12-13 percig pihentetjük.
  5. A megpárolt káposztához adjuk a mézet és a csíkokra vágott aszalt szilvát, és karamellizáljuk.
  6. A burgonyához hozzáadjuk a reszelt sajtot, lisztet, tojást és a fűszereket. Jól elkeverjük, majd apró gombócokat gyúrunk, és olajban néhány perc alatt kisütjük.
  7. A libamellet vékony szeletekre vágjuk, és a ropogós krumpligombóccal és mézes káposztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Klasszikus Márton-napi libasült finomra hangolva.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek