r
Nosalty Logó

Egészben sült ropogós liba

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Egészben sült ropogós liba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1387 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 8316 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2615 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    641 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1387 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1140.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    4200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23188.5 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    842 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    1248 mg
  • Foszfor
    15692 mg
  • Nátrium
    4382 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    3845.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    32 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    215 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1632 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2396 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2635 micro
Összesen 8316 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész, belsőségektől megtisztított libát átmossuk.
  2. A petrezselymet nagyon finomra vágjuk, akárcsak a fokhagymát (azt le is reszelhetjük) összekeverjük őket a sóval és a borssal.
  3. A liba belsejét jól bemasszírozzuk ezzel a keverékkel, kívülről sózzuk-borsozzuk a libát mindkét oldalán. Ha nagyon sok időnk van, ezt egy éjszakával korábban is megtehetjük, de nem muszáj!
  4. Ha kész a bedörzsölés, az almákat négybe vágjuk, kivágjuk a magházukat, és a madár belsejébe tesszük.
  5. A combokat és a szárnyakat fóliával betekerjük, a lábakat és a melleket összekötözzük. A libát a hasára fektetjük, fóliával betekerjük, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 80 percre.
  6. Ha kész, kivesszük, a hátára fordítjuk, a kiolvadt zsírral jól megkenegetjük.
  7. Visszatakarjuk, és újabb 80 percre visszatesszük a sütőbe. Ha a 2x80 perc alatt nem sült át nagyjából, akkor tegyük vissza még 30-30 percre a hátán és a mellén is. Akkor jó, ha a villa már könnyebben belemegy, amíg úgy érezzük, hogy most már csak pirítani kell, erre sajnos nincs tökéletes recept, liba és sütőfüggő.
  8. Ha már puhának érezzük, akkor bevesszük a combokról és a szárnyakról a fóliát, jól meglocsoljuk a kisült zsírral, és fólia nélkül 190 fokon 30 percig sütjük a hasán, majd újabb locsolás után a hasán is.
  9. Ha kész, 30 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 301
  • Össznézettség: 85470
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 09.

Ajánló

Klasszikusan párolt káposzta és zsíros tört krumpli megy hozzá, de bármilyen izgalmasabb körettel is feldobhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márton-nap környékén szokás libát enni, de egyre kevesebben állnak neki egy egész madarat megsütni. Pedig nem annyira bonyolult, csak figyelni kell rá - és ha egyszer ráéreztünk, karácsonykor, vagy más téli ünnepkor is elkészíthetjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...