r
Nosalty Logó

Legényfogó leves Amanda konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Legényfogó leves Amanda konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4620 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1323 micro
  • β-karotin
    3408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 385 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    267.4 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12513.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    766 mg
  • Foszfor
    3438 mg
  • Nátrium
    6553 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    9792.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4877 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    726 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    15877 micro
  • β-karotin
    40893 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    13583 micro
Összesen 4620 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a csirkemellet, és egy tálba tesszük a zúzával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk addig, amíg a zöldségeket is kockára vágjuk.
  2. A kockázott, ízesített csirkemellet és a zúzát a fokhagymával megpirítjuk egy kevéske olajban abban az fazékban, amiben később főni fog - én egy 12 literes fazékban főztem meg.
  3. Amint a hús fehér lesz, hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, az egészben hagyott hagymát, petrezselymet és két evőkanál tárkonyt. Felöntjük vízzel.
  4. Forrásig fedővel főzzük, az első 15 percben keletkezett habot leszedjük szűrővel, utána már nem kell szedegetni. Végig takarékon van a láng. Amint forr, levesszük a fedőt, és belerakjuk a leveskockát.
  5. Ha minden megpuhult, mehet bele a borsó és a gomba.
  6. Most 4 merőkanál leveslét kiszedünk egy tálba, majd beleöntünk a 4 dl főzőtejszínt, és simára keverjük, majd a leveshez adjuk. Jól megkavarjuk, és a maradék tárkonyt hozzáadjuk.
  7. Ismét megvárjuk, hogy felforrjon, és mehet bele a 2 db citrom leve. Elkeverjük benne, hagyjuk főni még 2-3 percig, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 45191
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fél éve nyári kiképzésen ebéd alkalmával kóstolhattam meg ezt a nagyon finom levest. Így a napokban megpróbáltam elkészíteni, nagy sikert arattam vele, ezért szeretném mindenkivel megosztani. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek