Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazaccal töltött spenótos palacsinta

Lazaccal töltött spenótos palacsinta
Lazaccal töltött spenótos palacsinta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a lazacot, az új kedvencem. Igyekszem mindenbe belecsempészni. Most a spenótos palacsinta került sorra, és isteni lett.

hozzávalók / 4 adag

Spenótos zabpalacsinta

Töltelékhez

Tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Díszíthetjük tejföllel és sajttal.
  2. A kész spenótlapok egyik oldalát megkenjük a fokhagymás tejföllel, teszünk bele lazacot, sajttal szórjuk, majd óvatosan göngyölítjük.
  3. A zablisztet, a szódabikarbonátot, a tojást, a tejet, egy kiskanálnyi olajat és egy kevés szódavizet alaposan összekeverjük, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, kurkuma). Érdemes turmixot vagy robotgépet használni.
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott (vagy kiolvasztott) spenótot és egy gerezd zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, és legalább 30 percig állni hagyjuk. Majd, ha igényli, szódavizet adunk még hozzá. Vastagabb palacsintatészta állagára van szükségünk. Folyós legyen, de ne túl híg!
  5. A tejfölbe belenyomunk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük, így az ízek összeérnek.
  6. A spenótos keveréket palacsintasütőben, egy csepp felmelegített olívaolajon és egy pici olvasztott vajon sütjük, mindkét oldalát. A barnás-zöldes szín jelzi, ha elkészült. Körülbelül 6-10 darabot kapunk, ha ezekkel az arányokkal dolgozunk. (Attól függ, hogy mennyire hagyjuk vékonyra a tésztát, illetve mekkora palacsintákat sütünk.)
  7. A lazacot egy másik serpenyőben, szintén néhány csepp olívaolajon és egy kis vajon átmelegítjük. Sütés közben nagyon enyhén borsozzuk és rácsepegtetünk 1-2 csepp citromlevet, a citrom csücskéből. (Tálaláshoz szép, vékony citromszeletekre van szükségünk, így a csücskét is megmenthetjük.)
  8. A kész palacsintára szórunk egy kis trappista sajtot, ráemelünk egy kis lazacot, megszórjuk füstölt sajttal és becsomagoljuk.
  9. A töltött palacsintát citromkarikával díszítjük és fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 713
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

eragal

Mióta szakács: 2014.08.30.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótpalacsinta, eatclean, lazaccal töltött spenótos palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bettinea
bettinea Sun, 2016-08-21 18:10

Hát ez nagyon finom! Nem mondom, meg kell szenvedni a palacsintával, de megéri! =)

536
zabpehelyliszt 150 g
tej 1 dl
spenót 450 g
tojás 1 db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
szódavíz 5 dl
3 csipet
bors 3 csipet
szerecsendió 1 kávéskanál
kurkuma 1 csipet
vaj 1 ek
olívaolaj 3 csepp
füstölt lazac 200 g
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
vaj 1 tk
citrom 1 db
tejföl 100 g
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
négyszínű bors 2 csipet