Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rongyos palacsinta

Rongyos palacsinta
Rongyos palacsinta
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten láttam. Nagyon hasonlított a naán-hoz, amit nagyon szeretünk, így gondoltam, egy próbát megér. Minden finom, amiben vaj van. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk.
  2. A lisztet, a joghurtot, a sót és a vaj 1/3-át összegyúrjuk (elég lágy tésztát kapunk). Letakarva pihentetjük 20 percet.
  3. A tésztát 8 felé osztjuk, kinyújtjuk minél vékonyabbra. Megkenjük vajjal, és háromba, majd újra háromba hajtjuk, mint amikor hajtogatott tésztát készítünk.
  4. Az így kapott, kis kocka alakú tésztákat újra vékonyra nyújtjuk, és tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, zsiradék nélkül mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Sütés közben is már szétválnak, felpúposodnak a rétegek a vajtól.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 990
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hajtogatott palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

470
görög joghurt 250 ml
finomliszt 1 bögre
1 teáskanál
vaj 15 dkg