Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

A zab egy Elő-Ázsiából származó kalászos növény, amely eredetileg gyomnövény volt. B1-, B5-, B6- és E-vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag. Tartalmaz fehérjét és keményítőt is. Savlekötő hatása ismert és rendszeresen fogyasztva segít a vérszegénység leküzdésében. Napjainkban leginkább müzlik alkotóelemeként, zabpehely formájában találkozhatunk vele. A zabpehelyből készül őrléssel a zabliszt is, amelyet felhasználhatunk sütéshez, főzéshez, kenyér, péksütemények vagy krémek készítésére, illetve ételek besűrítésére egyaránt. Amennyiben kenyeret, pékárut készítünk, akkor az alapvetően sikérmentes zabpehelylisztet más, sikért tartalmazó liszttel szükséges keverni.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Zabpehelyliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        köleskása
        köleskása Mon, 2018-04-16 15:50

        Elnézést, de én úgy tudom, hogy a zablisztet nyers zabból, a zabpehelylisztet zabpehelyből őrlik- Ráadásul pont ugyanez a szöveg szerepel a zablisztnél is.