Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás okonomiyaki

Garnélás okonomiyaki
Garnélás okonomiyaki
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Okonomiyaki, más néven japán pizza vagy palacsinta. A szó jelentése: "minden, amit akarsz". A nevéből is jól látszik, hogy valóban bármit bele lehet tenni, amit az ember kigondol. A japánok sokféleképpen, számos hozzávalóval készítik, nekem most a garnélához volt kedvem. Ízletes és gyors étel, aki vonzódik a keleti konyhához, az nyugodtan próbálja ki! ;)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gombával, sertéshússal, akármilyen zöldséggel, tojással a tetején, a variációk kifogyhatatlanok. Igaz, az eredeti japán okonomiyaki kifejezetten erre a célra készített okonomiyaki szósszal készül, de remekül helyettesíthető a Worchesterrel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, nagyobb kockára vágjuk, kevés olajon elkezdjük pirítani.
  2. A garnélákat farkuktól megtisztítjuk, és a hagymával együtt pirítjuk addig, ameddig színük nem lesz pirosas-barnás.
  3. A tojásokból, lisztből (melyben elkeverjük a sót és a sütőport) és a vízből sűrű palacsintatésztát készítünk.
  4. A masszához hozzáadjuk a durvára vágott káposztát, valamint a megpirult hagymát és garnélákat. Alaposan összekeverjük.
  5. Egy serpenyőt kikenünk pici olajjal és belesimítjuk a masszát, egyik oldalát megsütjük. Miután szép barna színt kapott, a felső, még nyers oldalára ráhelyezzük keresztbe-hosszába a bacon szalonnacsíkokat, és átfordítjuk a palacsintát, hogy ez az oldala is megsüljön.
  6. Mialatt ez az oldal sül, a felső, már megsült oldalra ecset segítségével rákenjük a Worchester szószt, majd ha a szalonnás oldala is megpirult, óvatosan egy tányérra csúsztatjuk a palacsintát.
  7. Tetejére ízlés szerint majonézt csorgatunk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

dius0306

Mióta szakács: 2011.10.24.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán pizza, japán palacsinta, garnélás palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

643
garnéla 125 g
káposzta 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 2 db
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 kk
víz 1.25 dl
2 csipet
bacon 6 szelet
worcestershire-szósz 2 ek
majonéz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek