Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindent bele palacsinta

Mindent bele palacsinta
Mindent bele palacsinta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az az igazság, hogy nem tudtam, mit csinálok, és hogy milyen lesz...   :)  Jó lett nagyon!
Szeletelni nem lehet, inkább csak nagykanállal szedni.
Igazi édesség-bomba, melyet a fagyos, savanykás meggy tesz igazán érdekessé.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A palacsinták ízesítésére és a tálaláshoz

A krémhez

A tál előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez való tejet a liszttel elkeverjük, és felforraljuk. Ha már félig besűrűsödött, csomósodott, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Néha átkeverjük.
  2. A palacsintákhoz a lisztet, tejet, olajat, tojást, sót, cukrot és fűszert simára keverjük, majd hozzáadjuk az almát, és palacsintasütőben kisütjük. kb. 15 cm-esek legyenek, mert így még könnyű őket megfordítani.
  3. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A palacsintákat megkenjük lekvárral, félbevágjuk, majd ujjnyi vastagra szeleteljük. Beleszórjuk a tálba.
  4. Rádobjuk a mandulát és a csokidarabokat.
  5. A krémhez a vajat a cukrokkal kikeverjük, és hozzáadjuk a lisztes-tejes alapot.
  6. Ezzel a krémmel nyakonöntjük a palacsinta kupacot. Kicsit összerázogatjuk, hogy mindenhová eljusson a krém.
  7. Tetejére szórjuk a kókuszreszeléket.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a kókusz jól megpirul.
  9. Melegen tálaljuk, és fagyott meggyet adunk mellé.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 796
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mandulás-csokis-krémes palacsintametélt, lekváros palacsinta csőben sütve mandulával és csokival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1729
finomliszt 20 dkg
tej 4 dl
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
1 csipet
cukor 2 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
alma 2 db
napraforgó olaj 1 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
mandula 10 dkg
étcsokoládé 2 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
meggy 20 dkg
tej 4 dl
finomliszt 5 evőkanál
vaj 25 dkg
porcukor 19 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek